BIMobject ingår partnerskap anpassa arkitekt- och byggingenjörsutbildningar i USA


2019-06-11

BIMobject, världens största plattform för BIM-objekt, har ingått ett strategiskt partnerskap med AEC Daily, ett världsledande utbildningsföretag som erbjuder onlinebaserade kurser för byggbranschen. AEC Daily samverkar med ett flertal branschorganisationer i både USA och Europa. Utifrån respektive bolags marknadsledande positioner kommer de arbeta för att öka försäljning av bygg- och inredningsprodukter, vilket i ett längre perspektiv driver en smidigare designprocess och kravspecifikationer.

AEC Daily är en av de största leverantörerna av vidareutbildning till bygg-, arkitekt-, ingenjör- och inredningsbranscherna. AEC står för ”Architecture, Engineering and Construction”. Branschmedlemmar vänder sig till AEC Daily för att bibehålla sina ackrediteringar och hålla sina kunskaper aktuella vad gäller ny teknik och nya produkter. Avgiftsfria kurser erbjuds online och har ett automatiskt poängrapporteringssystem till flertal organisationer över hela USA och Kanada.

På BIMobjects plattformar kan tillverkare av bygg- och inredningsprodukter marknadsföra sina produkter mot över 1,4 miljoner användare. När tillverkarnas BIM-objekt används i 3D-modeller ökar sannolikheten för att de i ett senare skede köps in i fysisk form till bygg- eller inredningsprojektet. Tillverkare som laddat upp sina produkter på BIMobject kan bland annat se användarinformation, hur BIM-objekten används och hur många gånger de laddats ned. Användare får tillgång till 56 000 digitala produkter från över 1 500 tillverkare. BIM-objekten delas inom projektet och ligger till grund för beslutsfattande under ett bygg- eller inredningsprojekts livslängd – från designstadiet till rivningsstadiet.

Samarbetet sammanför designers med tillverkarspecifika BIM-objekt på BIMobject och strömlinjeformar utbildningsprocessen. Det leder till en effektivare designprocess. Användare som söker efter BIM-objekt på BIMobject kommer även hitta länkar till tillhörande kurser.

– Vår industri är i behov av både intelligent automation och nya processer som gör det enklare att designa och bygga. Det är glädjande att vi ingått ett partnerskap med AEC Daily – tillsammans kommer vi kunna erbjuda en mer strömlinjeformad process som sammankopplar utbildningar med tillverkares BIM-objekt som exempelvis belysning, inredningsdetaljer och byggkomponenter, säger Mark Haddad, President på BIMobject North America.

– Utbildning ökar kunskapen om produkter, men designers behöver hitta metoder att integrera dem – och BIMobject erbjuder just den lösningen. Tillsammans ökar vi sannolikheten för att tillverkarnas produkter går från att användas i digitala projekt till att köpas in i fysisk form, säger Jeff Rice, President på AEC Daily.
– Utifrån kursutvärderingarna har vi nämligen sett att de flesta kursdeltagare tar fram kravspecifikationer baserade på produkter från tillverkare som är kurssponsorer. Det är därför väldigt stor sannolikhet att produkterna från kurserna senare köps in till det slutgiltiga projektet. Genom att sammanföra BIMobject och vidareutbildning för byggbranschen uppnår vi det bästa av två världar.
Källa: BIMobject


Skriv utHjördis är Maria Lindberg, Kristin Lindholm Hallin, Emelie Mannheimer, Frida Jeppsson Prime, Christoffer Skogsmo, Ida Nilsson och Nina Lindgren.
Hjördis är Maria Lindberg, Kristin Lindholm Hallin, Emelie Mannheimer, Frida Jeppsson Prime, Christoffer Skogsmo, Ida Nilsson och Nina Lindgren.

Tengbom startar ny byrå

I en värld där arkitektur är lika med kommunikation och där identitet, koncept och upplevelser väger tyngre än något annat medel för att övertyga och...

Läs mer
VOLA


Internationellt prestigeuppdrag till Sverige:

Arkitektkontoret Semrén & Månsson sätter prägel på centrala Moskva

Nu står det klart att svenska arkitektkontoret Semrén & Månsson tagit...

Läs mer
Steni
<noscript>&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;amp;lt;img alt=\

Kommunen lägger ut ny upphandlingsförfrågan av vattenresevorar efter tidigare avbrutits

Örebro kommun har lagt ut upphandlingsförfrågan för byggnation av den nya...

Läs mer

BIMobject ingår partnerskap anpassa arkitekt- och byggingenjörsutbildningar i USA

BIMobject, världens största plattform för BIM-objekt, har ingått ett...

Läs mer
White gestaltar Jönköpings nya kallbadhus.

Tävlingen avgjord - de gestaltar Jönköpings nya kallbadhus

I arkitekttävlingen om Jönköpings nya kallbadhus har en enhällig jury valt ut...

Läs mer
White ritar utsiktstorn i Getteröns naturreservat, i Varberg.

White vinner arkitekttävling om utsiktstorn i trä i Varberg

Arkitekttävlingen om det nya utsiktstornet på före detta Lassabackadeponin invid...

Läs mer

White arkitekter utformar framtidens Stadshall i Lund


Det blir White arkitekter som får uppdraget att utforma framtidens Stadshall i Lund...

Läs mer


Tredje sommaren för Arknat – nu startar årets arkitekturfestival

Den 5 juni startar arkitekturfestivalen Arknat, som arrangeras av Sweco tillsammans med FriluftsByn...

Läs mer

Arkitektur i framkant när Arkitekthögskolans studenter ställer ut

I en utställning på Arkitekthögskolan får besökarna ta del av studenternas arbeten under det gångna året.

Årets slututställning på Arkitekthögskolan vid Umeå universitet, UMA...

Läs mer


Extremt långa träelement för inomhuspool

Det tyska arkitektkontoret Auer Weber har konstruerat takkonstruktionen till den nya inomhuspoolen...

Läs mer

Prefekt och biträdande prefekt på Arkitekthögskolan kliver av sina uppdrag

Arkitekthögskolan.

Två personer av tre i ledningen på Arkitekthögskolan vid Umeå universitet,...

Läs mer

Stenungsund får ny silhuett och stadspuls

Med det nya kvarteret får Stenungsund centrum en ny silhuett och en tydlig entré till Stenungsund centrum.

Tillsammans med Citycon och kommunen utvecklar Strategisk Arkitektur sedan flera år tillbaka...

Läs mer


Mest lästa
Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)byggnorden.se
Annonsering
annons(at)byggnorden.se