Lindinvent AB växer och öppnar upp kontor i Göteborg


2019-10-28

<span>Göteborgsgänget från vänster till höger: Carl Eklund, Adam Lundgren, Andreas Berglund och Jonas Sjöberg (Filip Strömgren saknades vid fototillfället)</span>
Göteborgsgänget från vänster till höger: Carl Eklund, Adam Lundgren, Andreas Berglund och Jonas Sjöberg (Filip Strömgren saknades vid fototillfället)

Lundabaserade Lindinvent stärker sin närvaro i Göteborg genom att öppna upp det femte kontoret i Sverige. Detta innebär även att man har anställt fem nya personer för att kunna erbjuda försäljning, projektledning, driftsättning och service. I väntan på det nya kontoret på 140m2 ute vid Sisjön sitter man nu i tillfälliga lokaler i Majorna.

Förra året gjorde Lindinvent sitt bästa år någonsin. Försäljningen har sedan starten 1995 successivt ökat från ett par miljoner till c: a 180 miljoner. Även antalet anställda på Lindinvent har ökat från fyra personer till 83 varav fem av dessa kommer att bemanna Göteborgskontoret. Övrig personal är fördelad på kontoren i Lund (huvudkontor), Stockholm, Umeå och Linköping.

Varför Göteborg?

Efterfrågan på Lindinvents produktportfölj och dess helhetslösningar har ökat markant i hela landet och vikten av närvaro på fler orter är viktig. Mats Lindborg, VD, som tillsammans med sin bror och far grundade Lindinvent 1995, säger:

”Vi har alltid haft projekt i Göteborg men i mindre skala och med en servicepartner som utförde lättare servicearbeten och driftsättningar. Nu har vi en fantastisk möjlighet att utöka kundstocken men även erbjuda våra kunder ett mervärde i form av driftsättning och service men även våra digitala lösningar, belysningsstyrning och solavskärmning. Allt samlat under ett och samma tak.”

Även om Lindinvent är nya i Göteborg så är kompetensen på topp. ”Att vi vid en nyetablering kan presentera tre personer som tidigare har arbetat hos oss och därmed har erfarenhet och kompetens från dag ett, är nästan för bra för att vara sant. Det kommer att vara en enorm styrka för oss samt ett stöd för de andra två.” berättar Mats stolt. 

Det nygamla gänget har trots detta spenderat tid nere på huvudkontoret i Lund inom sina respektive områden för att fräscha upp sina gamla kunskaper och lära sig om allt det nya som utvecklats sedan de senast var anställda.

 

Redan i gång

Tack vare att personalen redan är flygfärdig är Lindinvent redan i full gång i Göteborg men utgår i dagsläget från tillfälliga lokaler. Det riktiga kontoret kommer att öppna upp i början av december och kommer givetvis att ha Lindinvents egna system för behovsstyrd ventilation, belysning och solavskärmning installerat. ”Vi hoppas att kunna ha en invigning i början av januari 2020. Detta skulle ge oss en fantastisk möjlighet att starta året på allra bästa sätt.”, förklarar Mats.

 

Lindinvents övriga kontor växer också – på mer än ett sätt!

Även kontoren i Linköping, Stockholm och Umeå har förstärkts med mer personal under 2019. Detta på försäljnings-, service-, och projektsidan.

”Precis som Mats berättar så är det stor efterfrågan på våra produkter och system men vi har även tagit ett grepp om den digitala biten. Vi var tidiga att snegla på IoT (Internet of Things) för att se hur vi kan bidra till att göra dagens fastigheter mer hållbara, smarta och därmed spara ännu mer energi. Detta är det absolut viktigaste för oss på Lindinvent och gör att vi bland annat har behövt anställa fler utvecklare. Vi har nämligen mycket på gång inom detta område och det känns otroligt spännande”, berättar Thomas Lindborg, Vice VD, entusiastiskt.

Lindinvent har även anställt fler försäljningsingenjörer och projektledare. För att alla ska få plats har man därför expanderat själva huvudkontoret i Lund genom att bygga till det med en ny del på dryga 200 m2. På så sätt har det skapats tolv nya kontor, tre nya konferensytor och två nya pentryn. Dessutom har man installerat en 40m2 växtvägg från golv till tak. Ett trevligt inslag som går hand i hand med Lindinvents gröna tänk.Bygget tog ett drygt halvår och är nu i princip klart. I den nya delen, som har ett separat fläktrum med separata system, har man installerat en nyutvecklad produkt. Det är ett nytt aktivt tilluftsdon med inbyggda optimeringsfunktioner via Bluetooth, belysningsstyrning med DALI och styrning för solavskärmning som nu genomgår gedigna tester innan det släpps på marknaden under Q4. ”Detta är en revolutionerade nyhet med nya funktioner, men mer om det kommer inom kort i samband med lanseringen.”, avslutar Thomas med ett leende.


Källa: Lindinvent AB

Skriv ut

Hur man lagar sprickor i betonggolv

Många industrier, lager och arenor upplever problem med sprickor i sina industrigolv. För vissa utgör detta endast ett visuellt problem och något som fortsätter att...

Läs mer
Steni

Serneke etablerar sig i norra Sverige

Mikael Thorgren, regionchef Serneke Norr.

Entreprenad- och fastighetsutvecklingskoncernen Serneke etablerar ett nytt regionkontor i...

Läs mer

Rikshem rekryterar transaktionschef från Hemsö

Andrea Cedwall har blivit utsedd till Rikshems nya transaktionschef.

Andrea Cedwall utses till Rikshems transaktionschef. Andrea Cedwall kommer närmast från...

Läs mer


Serneke bygger 200 lägenheter i Varberg

Serneke och Varbergs Bostad har tecknat avtal om att bygga 200 hyresrättslägenheter...

Läs mer
Brf Viva i Göteborg.

Helgjutet resultat för Riksbyggens klimatförbättrade betong

I Riksbyggens Brf Viva i Göteborg har en ny typ av klimatförbättrad betong, med 30...

Läs mer


Skanska säljer kontorsprojekt till Vasakronan

Skanska har sålt kontorshuset Aura i Malmö för 430 miljoner kronor. Köpare...

Läs mer


Med innovativ teknik kan byggbranschen rädda gamla byggnader

I en värld där vi behöver hushålla med våra resurser vill Geobear ge...

Läs mer

Förslag att Knappstad växer med 15 hus

Plankarta för förslaget till ny detaljplan. Gul markering visar var de nya husen ska kunna byggas.

I ett förslag till ny detaljplan föreslår Karlstads kommun nu att det kan byggas...

Läs mer
<span><span><span><span>Eikeli gymnasium i Bærum i Norge ska renoveras och utvidgas. Arkitektkontoret bakom nya skolan är Nordic Office of Architecture.</span></span></span></span>

Peab renoverar och bygger ut skola i Norge

Eikeli gymnasium i Bærum i Norge ska renoveras och utvidgas. Peab har fått uppdraget...

Läs mer
&Ouml;versiktsbild Andersberg.

K2A förvärvar samhällsfastighet i Gävle

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB (publ) har tecknat avtal om att förvärva 100...

Läs mer

Skanska tecknar hyresavtal i CPH Highline i Köpenhamn


Skanska har tecknat ett 8-årigt hyresavtal med GlobalConnect A/S för 9 250 kvadratmeter...

Läs mer


Serneke tecknar entreprenadavtal för 144 studentbostäder i Trollhättan

Serneke och AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag har tecknat avtal om totalentreprenad för...

Läs mer

Peab bygger ut Scandic Hotell i Luleå

Peab har fått uppdraget att bygga 112 nya hotellrum i Luleå. Beställare är...

Läs mer
Skogsflyet.

SHH byggstartar 117 hyresrätter i Norrköping

SHH Bostad har erhållit lagakraftvunnet bygglov och byggstartar per omgående 117...

Läs mer

HMB gör fastighetsaffär och bygger nytt i Falun

Kvarteret Vitsippan i centrala Falun.

Dalarnas största privata hyresvärd förvärvar tomt av HMB Construction, som...

Läs mer


Mest lästa

Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)byggnorden.se
Annonsering
annons(at)byggnorden.se