Katrineholm växer med 200 centrala hyresrätter


2021-01-26

I Kvarteret Hämpling bygger Hökerum Bygg 211 nya bostäder. Det blir en mix av ettor, tvåor och treor. En del av projektet kommer troligen att byggas till ett LSS boende (bilden är en illustration).
Bild: Cream Arkitekter
I Kvarteret Hämpling bygger Hökerum Bygg 211 nya bostäder. Det blir en mix av ettor, tvåor och treor. En del av projektet kommer troligen att byggas till ett LSS boende (bilden är en illustration).

Bostäderna certifieras med Miljöbyggnad Silver (bilden är en illustration).
Bild: Cream Arkitekter
Bostäderna certifieras med Miljöbyggnad Silver (bilden är en illustration).

Kvarteret Hämplingen består av fyra huskroppar med omkringliggande trädgård och parkeringar. Det kommer bli hyresrätter bygda med särskilt fokus på hållbarhet. Företaget certifierar projektet med Miljöbyggnad Silver, vilket medför särskild miljöhänsyn såväl i byggskedet som i brukarskedet.
– Vi har kapacitet att starta byggnationen redan till sommaren säger Johan Lind, VD för Hökerum Bygg om projektet i centrala Katrineholm.


– Vi sätter solceller på taken och installerar en bergvärmepump samt FTX-ventilation för att få ner energibehovet. Vi ser också över produktionen för att den ska generera så lite CO2-utsläpp som möjligt. Förhoppningsvis kan vi köpa en slimmad stomme med hållbara optimeringar av Finnja här i Katrineholm. Det skulle givetvis vara ett perfekt sätt att minimera miljöbelastningen på grund av resorna, konstaterar Johan Lind.

Han berättar också att vissa parkeringsplatser till projektet kommer att vara försedda med laddstolpar för el- och hybridbilar och att man tar höjd för att kunna utöka antalet laddplatser när behovet kommer. 

Projektet i kvarteret Hämplingen har ett godkänt bygglov och därmed kan byggnationen starta redan inom några månader. Tre av husen kommer att vara relativt höga med åtta respektive tio våningar, medan det fjärde blir en lägre byggnad med tre våningar. Lägenheterna som byggs blir en mix mellan ettor, tvåor och treor, med en övervikt på treor.

Katrineholms kommun ser positivt på projektet eftersom det finns behov av nya hyresrätter i kommunen. De närmaste tio åren väntas Katrineholms kommun växa med 14 procent, vilket innebär att kommunen då har nästan 40 000 invånare. Just nu tittar man också på möjligheter att skapa ett LSS boende i en del av projektet. 

Att husen byggs så centralt gör att bostäderna kommer att bli intressanta för en bred målgrupp.

Som ett led i att göra området attraktivt är standarden i lägenheterna generellt högre än vad som är vanligt i hyresrätter. Parkett, helkaklade badrum med tvättmaskin och torktumlare samt svensktillverkad kök- och badrumsinredning  är standard. Många bostäder har också rejält tilltagna balkonger.

Detta är Hökerum Byggs första projekt i Katrineholm. Trots att det är en relativt liten stad har de stark tillit till att projektet kommer falla väl ut.
– Vi har vårt huvudkontor i lilla Ulricehamn som i likhet med Katrineholm har växt stadigt under en längre tid. Välbyggda, centrala hyresrätter finns det alltid en marknad för, säger Johan. 

Hökerum Bygg avser att sälja fastigheterna till ett förvaltande bolag och förhanlingar pågår med ett par intressenter.

– Vårt primära affärsområde är bygg- och fastighetsutveckling. Ägande och långsiktig förvaltning är i dagsläget inte det vi har i åtanke, avlutar Johan Lind.


Källa: Hökerum Bygg


Skriv utEmma Feldman, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, och Tommi Pettersson, VD Wiklunds Åkeri AB, öppnar portarna till logistiklösningen i det stora stadsutvecklingsprojektet Barkarbystaden. Logistiklösningen ska samordna och resursoptimera de 488 000 byggtransporter som beräknas till området fram till 2032 och kommer att innebära positiva effekter för boende, näringsidkare och byggaktörer.
Emma Feldman, kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, och Tommi Pettersson, VD Wiklunds Åkeri AB, öppnar portarna till logistiklösningen i det stora stadsutvecklingsprojektet Barkarbystaden. Logistiklösningen ska samordna och resursoptimera de 488 000 byggtransporter som beräknas till området fram till 2032 och kommer att innebära positiva effekter för boende, näringsidkare och byggaktörer.

Premiär för logistiklösning i Barkarbystaden

I dag slår Järfälla kommun och Wiklunds upp portarna till logistiklösningen i det stora stadsutvecklingsprojektet Barkarbystaden. Logistiklösningen ska samordna och...

Läs mer
Illustration av den nya stadsdelen Vårvik i Trollhättan.

NCC bygger nytt VA-nät och gator i stadsdelen Vårvik, Trollhättan

NCC ska tillsammans med Trollhättans stad och Trollhättan Energi bygga vatten- och...

Läs mer
Asfaltering av kommunala gator.

Peab Asfalt vinner kontrakt i flera kommuner i Bergslagen

Peab Asfalt har vunnit upphandlingen och kommer att utföra underhållsbeläggningar i...

Läs mer
Bild från tunnelbygge i Malmö.

Swerock lanserar ECO-Ballast

Peabs dotterbolag Swerock tar täten i utvecklingen av cirkulära material och lanserar...

Läs mer


Nya arbetssätt för emissionsfri vägbyggnation

Blekinge Tekniska Högskola (BTH), Lunds Tekniska Högskola (LTH) och Volvo Construction...

Läs mer
Norviks hamn.

Två NCC-projekt är Årets bygge 2021

Stockholm hamnars projekt Stockholm Norviks hamn, som NCC varit med och byggt, har utsetts till...

Läs mer


SVEAB Anläggning vinner anbud Tomteboda GC-väg, Solna stad

SVEAB Anläggning bidrar till en bättre trafikmiljö för cykel- och gå...

Läs mer


YIT bygger ännu en del av tunnelbaneförlängningen i Stockholm

YIT och Region Stockholm har tecknat ett avtal för en arbetstunnel vid Örbyleden i...

Läs mer
MRT1850 håller armeringsjärnet på plats och montörerena arbetar från en lastbilsbaserad korg.

Återbesök hos Bror Bergentreprenad AB och hans teleskoplastare på Förbifarten

För knappt ett år sedan besökte vi Bror Bergentreprenad AB. De arbetar med ...

Läs mer
Nya tunnelbanan.

Nu byggs Sofia – Stockholms djupaste tunnelbanestation

100 meter under marken ska tunnelbanestationen Sofia byggas. Det kommer att bli en av världens...

Läs mer


Värnamo bygger ut med schaktfritt

Värnamo växer, nya bostäder byggs och VA-nätet anpassas efter nya fö...

Läs mer
Sveatorget i Barkarbystaden där Wallenstam planerar för 270 bostäder, kontor och kommersiella lokaler. Här blir Barkarbystadens stadsmiljö som mest livfull med tunnelbana, kontor, handel, restauranger, kaféer, service, och bostäder (bilden är en illustration).

Wallenstam och Järfälla avtalar om stadskvarter vid tunnelbanan i Barkarbystaden

Järfälla kommun och Wallenstam tecknar avtal om markanvisning för ett centralt...

Läs mer


Mest lästa


Unica Media AB © 2014
Org.nr 556961-2624
Unica Media AB
Hammarby Fabriksväg 23
120 30 Stockholm
Kontakt
info(at)unicamedia.se
Annonsering
annons(at)unicamedia.se