CDVI lanserar magnetlås med lägre strömförbrukning


2024-02-06

<span>Produktchefen Tobias Olsson är stolt över den nya serien V3SR och betonar att detta är en del i ett större hållbarhetsarbete som CDVI på global </span><span class=\
Bild:Geir Olsen
Produktchefen Tobias Olsson är stolt över den nya serien V3SR och betonar att detta är en del i ett större hållbarhetsarbete som CDVI på global nivå genomgår just nu.

CDVI, den globala tillverkaren av passersystem, tillgänglighetslösningar och trådlös styrning, tar steget mot en grönare framtid med lanseringen av sin nya serie elektromagnetiska lås, V3SR-serien. Magnetlås är en beprövad teknik inom säkerhetsbranschen och erbjuder flera fördelar jämfört med traditionella låssystem.

Magnetlås fungerar genom att generera ett kraftigt magnetfält när de är aktiverade, vilket håller dörren stängd och säker. När strömmen bryts släpper magnetlåset omedelbart och låter dörren öppnas.

Den nya V3SR-serien av elektromagnetiska lås från CDVI är inte bara mer effektiv och hållbar än tidigare modeller, utan ger också betydande besparingar i driftskostnader för användarna. Jämfört med föregående modell har den nya versionen lyckats sänka effektförbrukningen med upp till 42%, vilket innebär lägre elkostnader och minskad miljöpåverkan.

"Tack vare den betydande minskningen av energiförbrukningen sparar en installation med 10 dörrar utrustade med våra V3SR magnetlås nästan 2200 kWh under garantiperioden på 10 år, jämfört med den äldre modellen", säger Tobias Olsson, produktchef på CDVI Nordic AB.

Magnetlås är en bra lösning för olika typer av applikationer, inklusive entrédörrar, säkerhetsdörrar, kontorsdörrar och andra platser där snabb och säker passage är avgörande. Deras enkla design och tillförlitliga prestanda gör dem till ett populärt val inom säkerhetsbranschen.

Genom att erbjuda en innovativ serie elektromagnetiska lås tar CDVI ytterligare ett steg mot att främja hållbarhet och effektivitet inom säkerhetsbranschen, samtidigt som de levererar högkvalitativa produkter som möter kundernas behov och förväntningar.

”Vår strävan är att få ner förbrukningen både i tillverkningen av magnetlås, men även i transport och i drift, det känns jätteviktigt att hela tiden tänka in klimatet i det vi gör och producerar.”

CDVI Nordic AB ställer ut på Fastighetsmässan Syd 7-8 februari och visar bland annat nya serien magnetlås.


Källa: CDVI