Nya Caparol by Sköna hem


2017-08-23

En miljöbild med kulörerna verdure och vanity från Caparol och Sköna Hems nya satsning Caparol by Sköna Hem.
Bild:Caparol
En miljöbild med kulörerna verdure och vanity från Caparol och Sköna Hems nya satsning Caparol by Sköna Hem.

Bild:Caparol

Sköna hem, Sveriges största inredningsmagasin, och färgproducenten Caparol lanserar en helt ny, unik färgkollektion: Caparol by Sköna hem.


Sköna hems erfarna inredare har, i nära samarbete med färgspecialisten Caparol, tagit fram en unik färgkollektion som består av 16 helt nya kulörer och färgprodukter för målning av väggar och snickerier. De nyutvecklade produkterna har en läckert matt yta som tål både nötning och avtorkning. Finest Matt Wall Paint är för målning av väggar, och Finest Matt Lacquer används till möbler och snickerier. Här kombineras moderna miljökrav med en tålighet som låter den målade ytan vara vacker riktigt länge.

- Caparol by Sköna hem kombinerar expertkunskap från två världar, säger Per Törnqvist, Marknadschef på Caparol. Expertis inom färgsättning hos inredningsteamet på Sköna hem och lång erfarenhet av produktutveckling hos Caparol. Tillsammans tog vi verkligen chansen att skapa någonting nytt, med avsikt att optimera upplevelsen för kunden. Resultatet blev moderna och hållbara kulörer och färgsättningar och färger med vackra och riktigt hållbara ytor.

Sköna hems tre inredningsexperter Charlotte Pettersson, Marie Wärme och Karolina Karlsson har i många år arbetat med färg som den viktigaste komponenten i verktygslådan. Med entusiasm och gedigen kunskap har de nu fått möjlighet att ta fram precis de färger de själva helst vill inreda med. 

- Det här är verkligen ett drömprojekt, där vi fått ta fram helt nya färger, säger Sköna hems inredare Karolina Karlsson. Vi har gjort en kollektion som är klassisk i uttrycket och samtidigt väldigt trendig och aktuell. Det är kulörer som vi själva saknat och som harmonierar med dominerande stilströmningar i samtida inredning. När de utvecklat färgerna har de tänkt i tre högaktuella stilspår:

Lek med kontraster
’Lek med kontraster’ är en trend som är lite art deco-influerad och bygger på mörka och ljusa valörer i samma rum. Färgkombinationerna kan vara så enkla som mörkgrått och nästan vitt ihop eller mer oväntade möten som rosa och grått. En elegant och vuxen stil!

Arts & crafts
Art & crafts-spåret handlar om att blanda många kulörer och valörer på ett fantasirikt sätt. Det ska kännas personligt och konstnärligt där användaren vågar testa fri målning i form av enklare mönster eller bara oväntade möten mellan färger. En härlig och tillåtande trend!

Mjuk minimalism
Ton i ton blir roligare än monokromt – men ändå lite vågat. Den nya enkelheten är organisk och med mycket materialkänsla som passar de nya torra färgerna med sina gråblandade kulörer. Det är en nästan keramisk eller putsad väggkänsla som åstadkoms. Allt är milt och mjukt!

Källa: Caparol