Fredells Byggvaruhus utökar i Knivsta


2017-09-07

Peter Salmela, Platschef Knivsta.
Bild:Fredells Byggvaruhus
Peter Salmela, Platschef Knivsta.

2016 var ett toppår för Fredells Byggvaruhus med en total försäljning på 713 miljoner kronor. Samma år gick startskottet för en nysatsning på Fredells anläggning i Knivsta då Peter Salmela tillträdde som platschef. Nu utökar Fredells sin satsning på anläggningen.

Knivsta står inför stark tillväxt och är en plats där många vill bo och se sina barn växa upp. Avsikten är att kommunen skall ha upp emot 25 000 invånare år 2025 och närheten till Uppsala och Stockholm bidrar förstås till det ökande invånarantalet. Kommunens tillväxt skapar goda förutsättningar för en fortsatt stark byggmarknad såväl på proffssidan som på konsumentsidan.

– Fredells i Knivsta växer och är i en spännande fas där vi satsar på att utveckla vårt totala kunderbjudande. Målet är att konsumenter och företag i Knivstaområdet skall betrakta Fredells som sitt förstahandsval. Närheten till Uppsala och den enkla logistiken skapar också goda förutsättningar att växa på proffssidan i Uppsalaområdet, säger Peter Salmela, Platschef Fredells Byggvaruhus i Knivsta.

Som ett led i satsningen har Fredells rekryterat fler personer med stark lokal anknytning och utökat anläggningen genom att hyra mer mark och skapa effektivare flöden på anläggningen. Lokalt anpassade erbjudanden och aktiviteter erbjuds kunderna och till följd av framgångarna på proffssidan förstärks organisationen med ytterligare dedikerade proffssäljare.

– Anläggningen i Knivsta har varit en del av Fredells Byggvaruhus sedan 2012 och vi har nu ett mycket starkt team med tydlig regional förankring. Detta innebär mycket goda förutsättningar för att skapa kundanpassade erbjudande till såväl proffsbyggare som konsument. Med våra senaste rekryteringar höjer vi servicegraden och vår proaktiva bearbetning ytterligare. Vi skapar också ett proffscenter i Knivsta, säger Matts Rylander, Försäljningschef Fredells Byggvaruhus.

Proffscenter finns sedan tidigare på varuhuset i Sickla och är en mycket uppskattad avdelning med syfte att hjälpa yrkesproffs med allt från branschspecifika utbildningar till att snabbt beställa material, få offerter och rådgivning, ett bollplank genom hela byggprocessen med fokus på att avlasta och förenkla vardagen. Proffscenter erbjuder även frukostar dagligen, vilket ger tillfällen att mötas och utbyta erfarenheter. 


Källa: Fredells Byggvaruhus