Oscar Properties avyttrar Biografen Penthouses


2017-10-16

Oscar Properties Holding AB säljer Biografen Penthouses till Axxonen Properties AB. Köpeskillingen uppgår till 125,3 miljoner kronor och gäller en del av fastigheten Stockholm Ruddammen 29. Resultateffekten från försäljningen blir ca 50 miljoner kronor.

- Biografen Penthouses är ett spännande projekt men i för begränsad skala för att vi på Oscar Properties ska kunna realisera vår strategi fullt ut. Vi fokuserar i högre grad på större projekt vilket är ett led i att standardisera och effektivisera vår affär och våra byggnadsprocesser. Genom denna affär frigör vi kapital för att stå väl rustade för framtida affärsmöjligheter som passar vår modell och strategi, säger Oscar Engelbert, VD Oscar Properties.

Bolagets helägda dotterbolag Allegro har samtidigt slutit ett avtal för totalentreprenad med Axxonen för att färdigställa samtliga bostäder i Biografen Penthouses och försäkrar därmed den höga grad av design och kvalitet som är synonymt med Oscar Properties.

Biografen Penthouses är belägen mitt emellan Djurgården, Hagaparken och Brunnsviken. 2014 slöts ett avtal mellan BRF Biografen och Oscar Properties för förvärv av taket på Stockholm Ruddammen 29, där Oscar Properties redan tidigare utvecklat bostäder, för att kunna skapa ytterligare våningar i fastigheten.

- Biografen Penthouses är utan tvekan ett premiumprojekt och ligger helt i linje med vår ambition att vara en av de ledande bostadsutvecklarna i segmentet påbyggnader genom tredimensionella fastighetsbildningar i Stockholms innerstad, säger Markus Klasson, VD Axxonen Properties.




Källa: Oscar Properties