Säljstart för 24 nya hus på Hällbacken i Luleå


2017-10-17

Bild:OBOS

Brf Hällbacken är ett helt nytt bostadsrättsprojekt på Hällbacken i Luleå. Här kommer OBOS tillsammans med dotterbolaget Myresjöhus att uppföra 12 suterränghus och 12 tvåplanshus, med säljstart den 19 oktober.
– Vi har byggt mycket styckehus i området tidigare, säger OBOS representant Emelie Luokkanen. Det känns bra att vi kan erbjuda bostadsrätter i detta projekt.


Suterränghusen får en boarea på 112 m² och tvåplanshusen får en boarea på 107 respektive 120 m². Husen byggs i ett av Luleås mest populära bostadsområden, nära både stad och natur.

-Hällbacken är populärt, kanske framför allt bland barnfamiljer, säger Emelie. I området finns en pulkabacke, en stor lekpark och en nybyggd förskola. Det sammantaget med att det är ett lugnt och fridfullt område med cykelavstånd in till Luleå gör det till ett guldläge.

Men Emelie tror att husen kan locka även den yngre familjen utan barn.

-Ett eget hus i bostadsrättsform är normalt enklare att finansiera om man inte har en stor egen kontantinsats, vilket gör att yngre familjer också kan få en chans till att bo i nybyggt hus, säger hon.

De 24 husen byggs som bostadsrätter i kedjehusform, och innebär ett färdigt boende för den som flyttar in.

-Garage, altan/balkong och färdig trädgård ingår till samtliga hus, säger Emelie. Perfekt för de nyinflyttade som bara kan slappna av och fokusera på att sätta sin egen personliga prägel.

Tidsramarna för projektet är spikade, och Emelie ser med spänning fram emot torsdagen den 19 oktober, när startskottet går för säljstarten.

-Självklart hoppas vi på ett gott försäljningsresultat, och framför allt – nöjda kunder som trivs bra i sina nya bostäder. Preliminär byggstart och inflyttning är satt till kvartal 3 respektive 4 under 2018.




Källa: OBOS