Midroc byggstartar The Edge i Hyllie, Malmö


2017-11-20

Midroc utvecklar The Edge, en tio våningar hög ikonbyggnad med fasader i glas och stål.
Bild:Midroc
Midroc utvecklar The Edge, en tio våningar hög ikonbyggnad med fasader i glas och stål.

Midroc fortsätter sin satsning i Hyllie genom byggstarten av kontorsbyggnaden The Edge. IT-företaget AddPro blir hyresgäst på de två översta våningsplanen, och inflyttning sker i slutet av 2019.

The Edge kommer att uppföras intill Malmömässan, i direkt anslutning till Hyllies norra infart. Det blir en tio våningar hög ikonbyggnad, vars fasader i glas och stål förstärker den strykjärnsformade designen. Inuti finns plats för 400 nya arbetsplatser, varav många med utsikt över Öresund. Bottenplan kommer att nyttjas för mötes- och restaurangverksamhet, och taket förses med en generös takterrass för hyresgäster och besökare.

-Vi vill skapa optimala förutsättningar för våra kunders utveckling, där både medarbetare och verksamheter kan växa, säger Maria Ekström, affärschef i Midroc. Inomhusmiljön blir sober med ett naturligt lugn, och kommer att karakteriseras av rymd och ljus i syfte att stimulera och vitalisera vardagen för hyresgästernas medarbetare.

AddPro har tecknat ett hyresavtal på totalt 1 356 kvadratmeter med option på ytterligare 190 kvadratmeter, och inflyttning kommer ske i december 2019.

-AddPro växer kraftigt i Malmö och i övriga Sverige och vi söker hela tiden efter lösningar som bidrar till vår tillväxt och expansion. Midroc erbjöd oss en intressant lösning i ett mycket spännande hus, och i ett område som bidrar till att vår verksamhet kan fortsätta expandera och utveckla ledande lösningar till våra kunder, säger Nicklas Persson, vd på AddPro.

Fakta





Källa: Midroc