ABK:s 74 bostäder vid Tivoliparken hyrs nu ut med nya köregler


2017-11-20

Bild:ABK

Nu har uthyrningen påbörjats av de 74 nya hyresbostäderna på ett av Kristianstads bästa läge, på Finlandsgatan 5 och 7 precis intill Tivoliparken.
- Precis som i alla hus vi bygger har vi här satsat på hög kvalité till rimliga hyror, säger ABK:s vd Henrik Strand. Det som gör husen så speciella är inte bara läget, vi har också satsat extra på miljö och energiförbrukning vilket gett att husen nu blivit Svanenmärkta.

Husen på Finlandsgatan 5 och 7 har blivit Svanenmärkta eftersom de är byggda efter höga miljökrav för bästa möjliga boendemiljö och har låg energiförbrukning bland annat tack vare solcellspaneler på taken.

Alla bostäderna, ettor, tvåor och treor mellan 35-64 kvadratmeter, har möblerbara inglasade balkonger, öppen planlösning och material av hög kvalitet.

I samband med att de nya bostäderna hyrs ut inför också ABK nya regler för uthyrning av nyproduktion för att underlätta för de sökande.

– Ja, till de nya bostäderna på Finlandsgatan 5 och 7 kan den som är intresserad söka upp till tjugo olika bostäder, utöver de ordinarie ansökningarna berättar ABK:s uthyrningschef, Jeanette Wilson.

Framöver öppnar ABK upp för möjligheten att söka fler än fem bostäder samtidigt i samband med nyproduktionsprojekt. Hur många kan variera beroende på hur många bostäder som byggs inom samma projekt.

Det har varit ett stort intresse för de nya hyresbostäderna vid Tivoliparken.

-Vi har fått frågor under en lång tid om dessa bostäder, vilket vi också tror kommer att visa sig på antalet ansökningar, säger Jeanette Wilson.

Fakta om bostäderna:

STORLEK     ANTAL         BOYTA 

INFLYTTNING: JUNI 2018




Källa: ABK