Rondeller med lekfullt odlingstema


2017-12-19

Bild:Flux

På uppdrag av Järfälla kommun har konstnären och landskapsarkitekten Helena Eriksson på 5LAND gjort konstnärliga utsmyckningar av tre nya rondeller.

Helena beskriver uppdraget och gestaltningen:
"Järfälla kommun har uppfört tre rondeller utmed Växthusvägen vid Ormbacka. Vägen knyter samman Järfälla kommun med Stockholms stad. Här kommer även ett nytt bostadsområde att växa fram. Vid Ormbacka finns ett rikt kulturlandskap med fornlämningar, bebyggelse och ett äldre odlingslandskap. I området fanns billig och bördig mark så många trädgårdsmästare etablerade sig här från 1930-talet och framåt. Idag finns det bara ett trädgårdsmästeri kvar, men temat för gestaltningen bygger på den forna miljön. Belysningen i rondellerna ska förstärka den lekfulla effekten av de olika skalorna som möts i gestaltningen och ge trafikmiljön något vackert och välkomnade till de boende och de som passerar igenom området."

Ljuset i knopparna kommer från Flux flexibla LED-list LED Neon. Den är avsedd för dekorativ belysning och är konstruerad för att tåla även tuffare utomhusmiljöer, med en kapsling IP68 och slagtålighet IK08. Listen avger ljus från 270° och har en böjradie på 12cm och finns med vitt ljus i 2000K-6500K samt färgat ljus i olika nyanser.



Källa: Flux