Bygglet flyttar till Lokomotivet i Gamlestaden


2018-01-11

Lokomotivet, Bygglets nya lokal januari 2019
Bild:Bygglet
Lokomotivet, Bygglets nya lokal januari 2019

Den 1 januari 2019 flyttar Bygglet in i den nya lokalen Lokomotivet i Gamlestaden Göteborg, en före detta lokverkstad som byggs om till moderna och funktionella kontor.

Bygglet erbjuder ett webbaserat system för projekthantering speciellt utvecklat för byggbranschen som enkelt automatiserar hela flödet från offert till faktura. Företaget växer snabbt och har mer är tredubblat antalet anställda på lika många år och sökte en större kontorslokal dels för att få plats för alla men även för att kunna stötta kundprocessen och locka nya medarbetare, inte minst duktiga systemutvecklare.

– Då många av våra kunder är byggföretag så är det för oss ett stort värde i att sitta i lokaler som visar en omsorg om byggnadsvård och arkitektur. Det är också viktigt att det är lätt för våra kunder att komma till oss då många utbildningar sker i våra lokaler. I Lokomotivet får vi ändamålsenliga, häftiga och spektakulära lokaler med en industriell känsla där synliga stålbalkar, tegel och betong har bevarats. Dessutom gillar vi Gamlestadens centrala läge och stadsdelens pågående utveckling från ett industriområde till en modern blandstad med bostäder, kontor, handel och lokal service, säger Hanna Konyi VD på Bygglet.

– Det är väldigt roligt att ett så expansivt och framgångsrikt IT-företag som Bygglet flyttar in i huset och vad som blir ett av de allra läckraste och mest uttrycksfulla kontoren i hela Göteborg, säger Karl Ljunggren, VD på L2 Fastigheter.

Gamlestaden är en stadsdel i stark tillväxt och utveckling, där det tidigare industriområdet nu förändras och blir en modern och kreativ arbetsplats för nytänkande bolag inom flera olika branscher. Att sitta i historiska och profilerade miljöer har varit en trend internationellt i några år och nu märker man att efterfrågan på kontor med karaktär också ökar i Sverige.

Planerad inflyttning är den 1 januari 2019. 



Källa: Bygglet