Serneke ingår samverkansavtal med Svenska Mässan


2018-01-11

Idéskiss till hur Svenska Mässan kan se ut år 2030.
Bild:TOMORROW
Idéskiss till hur Svenska Mässan kan se ut år 2030.

Serneke har ingått ett samverkansavtal med Svenska Mässan för att påbörja planeringen av ett utvecklingsprojekt som rör befintliga fastigheter och utbyggnader i anslutning till Svenska Mässans anläggning vid Korsvägen i Göteborg.

- Svenska Mässans expansionsplaner fram till 2030 omfattar utbyggda entréer, flexibla mötes- och eventytor samt ökad hotell- och kontorskapacitet i ett nytt fjärde torn, säger Carin Kindbom VD och koncernchef för Svenska Mässan.

Avtalet som undertecknats innebär att Serneke i samverkan med Svenska Mässan ska driva fram utvecklingsprojektet för anläggningen vid Korsvägen i valda etapper.

– Det är glädjande att Svenska Mässan väljer oss som partner i detta prestigeprojekt. Det är ett bevis på att vår koncern har ett attraktivt erbjudande genom hela processen, säger Ola Serneke, VD och koncernchef för Serneke Group.

- Vi ser fram emot att i samverkan med Serneke fortsätta utveckla vår unika anläggning för att skapa den bästa helhetsupplevelsen för våra besökare, säger Joachim Hult, Fastighetsdirektör Svenska Mässan.

- Att få vara med och utveckla Göteborgs viktigaste knutpunkt för besöks-och mötesindustrin är inspirerande. Nu ser vi fram emot utmaningen som ligger framför oss, säger Davor Sinik, Regionchef Speciella Projekt Serneke Bygg.

Samarbetet påbörjas omgående.



Källa: Serneke