Anna Lundman ny affärsområdeschef för WSP Samhällsbyggnad


2018-01-11

Anna Lundman tillträder som ny affärsområdeschef för WSP Samhällsbyggnad 1 maj 2018.
Bild:WSP
Anna Lundman tillträder som ny affärsområdeschef för WSP Samhällsbyggnad 1 maj 2018.

Anna Lundman blir ny affärsområdeschef för WSP Samhällsbyggnad med över 1100 medarbetare. Hon får ansvar för ett affärsområde med bred inriktning inom transport- och infrastruktursektorn med allt från vägar och järnvägar till vattendistribution och telekom. Anna tillträder sin tjänst på WSP den 1 maj 2018.

Anna kommer närmast från en tjänst som underhållsdirektör på Trafikverket där hon också ingått i ledningen. Under sina sammanlagt 15 år på Trafikverket har Anna bland annat varit projektledare vid Förbifart Stockholm och projektchef för Mälarbanan.

- Jag ser fram emot att börja på WSP, som är en stark aktör på marknaden, säger Anna Lundman. Hela vår bransch är i kraftig utveckling och det ska bli spännande att fortsätta bidra i samhällsutvecklingen genom samverkan och nytänkande med våra kunder.

WSPs VD Magnus Meyer är mycket nöjd med rekryteringen.
- Annas gedigna bakgrund, kompetens och goda ledaregenskaper kommer att komplettera WSP på ett mycket positivt sätt. Jag välkomnar Anna till WSP och är övertygad om att hon kommer att bidra med nya, utvecklande perspektiv, säger Magnus Meyer.

Anna Lundman tillträder sin tjänst som affärsområdeschef för WSP Samhällsbyggnad den 1 maj 2018. Hon efterträder Patrik Guné som lämnat WSP Sverige för en tjänst som Infrastructure Director hos WSP i Singapore.



Källa: WSP