Woody Bygghandel och Fredells Byggvaruhus avslutar mångårigt samarbete


2018-01-19

Det långvariga samarbetet mellan Woody Bygghandel och Fredells har utvärderats under senare tid och nu väljer Fredells att avsluta samarbetet i samförstånd med Woody.

Det är ett ömsesidigt fruktbart samarbete mellan parterna som avslutas. Under tiden som Fredells varit anslutna till kedjan har verksamheten haft en gynnsam utveckling med en dubblerad försäljningsvolym till dagens 700 msek och har på flera sätt bidragit till Woody kedjans utveckling.

- Fredells har under alla år varit en uppskattad och bra medlem men övergår nu till att vara en god kollega där framtida samarbeten inte utesluts. Inom Woody har vi under 2017 arbetat fram en ny och omfattande strategiplan för Woody Bygghandel och vårt arbete framåt fortsätter oförändrat, säger Fredrik Johanson, vd, Woody Bygghandel.
- Bygghandeln är under stark förändring och Woody vill delta i detta arbete genom nya smarta logistiklösningar och e-handel som några exempel, tillägger Fredrik Johanson.

- Woody har betytt mycket i Fredells utveckling men nu är det dags för oss att utvecklas helt på egen hand. Vi supportar Woody Bygghandels strategi men har byggt upp vår egen organisation och gjort egna satsningar och utvecklat bolaget de senaste åren och kommer att fortsätta detta i fristående form, säger Fabian Fredell.

Fredells kedjeanslutning avslutas under våren 2018.



Källa: Woody