Växjöbostäder nominerade till Kundkristallen


2018-01-22

Växjöbostäder har bland annat satt upp fler bänkar och bord - en av många insatser som gjort hyresgästerna nöjdare.
Bild:Växjöbostäder
Växjöbostäder har bland annat satt upp fler bänkar och bord - en av många insatser som gjort hyresgästerna nöjdare.

Maria Säterdal, VD Växjöbostäder.
Bild:Växjöbostäder

Maria Säterdal, VD Växjöbostäder.



Växjöbostäder har nominerats till Kundkristallen - ett ärofyllt pris i bostadsbranschen. Anledningen till nomineringen? En stor ökning av kundnöjdheten på bara ett år.

Växjöbostäder genomför sedan två år tillbaka en årlig hyresgästundersökning med hjälp av Aktiv Bo. Första årets resultat visade att 80,4% av hyresgästerna är nöjda med Växjöbostäders service. Ett resultat som står sig väl jämfört med andra bostadsbolag. Växjöbostäder nöjde sig inte där och ville för 2017 sätta upp högre mål.

– Efter rekommendationer satte vi en målsättning på 81% för 2017, ett enligt Aktiv Bo väldigt ambitiöst mål. Förstå glädjen när vi fick resultatet och vi hade nått hela 82%, säger Maria Säterdal, VD Växjöbostäder.

Det stora lyftet har nu gjort att Växjöbostäder är nominerade till priset Största lyft serviceindex 3000-8999 lägenheter. Maria Säterdal menar att nomineringen är en glädjande bekräftelse på hårt arbete och lyfter också fram värdet av att ha någon att jämföra sig med:

– Med vår vision om att bli Sveriges bästa hyresvärd är det en självklarhet att vi måste mäta och jämföra oss med andra. Därigenom hittar vi ett gemensamt mål och alla på bolaget sätter tillsammans upp aktiviteter för att ska bli ännu bättre, säger hon.

För att göra hyresgästerna ännu nöjdare har Växjöbostäder bland annat satt upp städtavlor i tvättstugan, fixat fler bänkar och bord utomhus och arbetat med service och bemötande och sina entreprenörer.

Det stora lyftet i kundnöjdhet har uppmärksammats på flera håll. Bland annat har Växjöbostäder blivit inbjudna till andra bostadsbolag för att berätta framgångshistorien. VD Maria Säterdal ska även vara talare på Benchmark Event i Stockholm där vinnarna till Kundkristallen presenteras.
– Nomineringen är ett roligt kvitto på vårt hårda arbete. Med den som en fjäder i hatten har vi nu satt upp nya tuffa mål, satt upp nya aktiviteter och siktar mot ett framgångsrikt 2018, säger Maria Säterdal.




Källa: Växjöbostäder