OBOS och LKF i samarbete för nya bostäder i Lund


2018-01-23

Lundaportens trädgårdsstad.
Bild:OBOS Sverige AB och LKF
Lundaportens trädgårdsstad.

154 bostäder i blandad bebyggelse, karaktäriserad av en lekfull variation av material och arkitektur. Så ser OBOS och LKF:s plan ut för fastigheten Pilgrimen 2 i södra Råbylund.

I östra delen av södra Råbylund planerar OBOS i samarbete med LKF att bygga 154 bostäder i blandad bebyggelse både vad det gäller upplåtelseform, hustyper, fasadmaterial och byggnadshöjder. Tegelklädda flerbostadshus i norr med spännande fasaddetaljer som fungerar som en bullervall för den lägre radhusbebyggelsen med naturfärgad stående träpanel i söder. Bidraget, som är ritat av Gunilla Svensson Arkitektkontor AB och Liljewall arkitekter, vann Lunds kommuns markanvisningstävling som utlystes under hösten 2017.

- För oss på OBOS är det viktigt att utveckla projekt som ur ett hållbarhetsperspektiv tar hänsyn både till de boende och till miljön. I Pilgrimen 2 har vi tagit fasta på vilka värden i området som ska behållas och förstärkas och utgått från de personer som vi tror kommer flytta in i området. Vi ser med spänning fram emot det här samarbetet med LKF för att ta fram bostäder med fokus på gestaltning och arkitektur i en inspirerande boendemiljö, säger Eva Dahlgren, Projektutvecklare på OBOS Sverige.

Lunds kommun ska i samråd med OBOS och LKF ta fram en ny detaljplan för området under 2018. 




Källa: OBOS