Nu lanseras mindre version av framgångsrika NIBE SPLIT och NIBE 2040


2018-01-23

NIBE AMS 10-6 lanseras tillsammans med NIBE F2040-6.
Bild:NIBE
NIBE AMS 10-6 lanseras tillsammans med NIBE F2040-6.

NIBE F2040 och NIBE SPLIT kompletteras nu av nya och mindre modeller. De två nya värmepumparna erbjuder lika hög kvalitet och samma produktfördelar som de större modellerna. Nya NIBE F2040-6 och AMS 10-6 tillgodoser behov hos mindre nybyggen och välisolerade fastigheter. Genom denna tillökning utökar NIBE sitt redan breda och högpresterande sortiment av inverterstyrda luft/vatten-värmepumpar och täcker in ett ännu bredare marknadsbehov.

NIBE AMS 10-6 och NIBE F2040-6 förstärker de välrenommerade produktserierna NIBE SPLIT och NIBE F2040, som tidigare erbjöd storlekarna 8,12 och 16. Produktsortimentet växer nu för att kunna tillgodose ett ännu bredare marknadsbehov. De nya modellerna är inte enbart utvecklade för mindre nybyggen och välisolerade fastigheter utan erbjuder också ett perfekt komplement till andra energikällor och hybridlösningar. NIBE AMS 10-6 och NIBE F2040-6 kan enkelt kopplas samman med existerande system, exempelvis el och gaspannor.

– Hybridsystem blir allt vanligare inom uppvärmning och värmepumpen har sin givna plats som integrerad del av dessa. Det är en investering som bjuder på god ekonomi och såväl energi- som miljövinster, säger Michael Lindahl, produktchef, NIBE Energy Systems.

NIBE AMS 10-6 och NIBE F2040-6 erbjuder samma produktfördelar som de större modellerna i serierna. Värmepumparna är inte bara högpresterande när det gäller värmebehov utan har också en mycket effektiv kylfunktion. Den nya NIBE SPLIT AMS10-6 är den minsta modellen inom luft-vatten, relativt sin effekt samt därtill den lättaste med sina 45 kilo.

– Den kompakta designen har uppenbara fördelar när utrymmen är begränsade eller vid installation på en vägg. Som vanligt erbjuds en flora av anpassade tillbehör såsom kondensrör, vägg- och golvställningar, säger Michael Lindahl, produktchef, NIBE Energy Systems.




Källa: Nibe