Makita lanserar AWS - ett nytt system med Bluetooth®


2018-01-30

Bild:Makita

Makitas nya system AWS kopplar ihop sladdlösa verktyg och sladdlösa dammsugare trådlöst via Bluetooth®. Dammsugaren DVC864L är själva navet i systemet, och gruppen kompatibla maskiner växer hela tiden.

AWS står för Auto-start Wireless System, och är ett intelligent system som använder sig av Blutetooth® för att koppla ihop batteridrivna elverktyg med en dammsugare – något som tidigare varit omöjligt att göra. 
När ett verktyg är anslutet till dammsugaren behöver användaren enbart starta verktyget för att dammsugaren ska starta. När verktyget stängs av slutar även dammsugaren att arbeta.

Smidig användning helt utan sladdar

Den batteridrivna dammsugaren DVC864L har huvudrollen i Makitas AWS-system, och kopplas enkelt ihop med AWS-utrustade sladdlösa verktyg. Det nya systemet ger på så sätt portabel och enkel användning – helt utan sladdar att hålla reda på. Nu blir det alltså ännu enklare att arbeta med dammsugare på platser som saknar strömförsörjning. Automatisk start och stopp ger även längre gångtid av dammsugaren per laddning, då dammsugaren enbart används under arbetets gång. 

AWS bidrar till en bättre arbetsmiljö

Varje dammsugare kan kopplas ihop med upp till 10 verktyg, vilket sparar tid vid byte av verktyg och eliminerar även onödigt ljud från dammsugaren, vare sig det handlar om träarbete eller betongborrning. Vid sladdlös användning av både maskiner och dammsugare minskar även snubbelrisken, vilket ökar säkerheten i arbetet. 
AWS™ bidrar till lätt och smidig användning samtidigt som systemet medverkar till att skapa en bättre arbetsmiljö.

Fördelar med Makita AWS




Källa: Makita