När PEAB och Balder rustar upp Kv Lyckholms i Göteborg så väljer man Kabona som styrleverantör


2018-02-02

Kv Lyckholms, Göteborg.
Bild:Kabona
Kv Lyckholms, Göteborg.

Första byggnaden i Kv Lyckholms restes redan 1880. Året senare grundades J. W. Lyckholms & Co och produktionen av öl startade. De blev snabbt ett ledande företag inom bryggeriteknik. Efter många lyckade år så köptes bryggeriet upp och 1975 så stängdes verksamheten ner.

Efter många tomma år så har nu PEAB tillsammans med Balder börjat göra om området till en samlingsplats för kreativa och nyskapande verksamheter. I de nya kontorsbyggnaderna ryms kontor som väl möter kraven på tillgängliga, hållbara och kostnadseffektiva arbetsplatser. Detta utan att tumma på den höga kvaliteten. Lyckholms erbjuder även flera bra mötesplatser. Villans 700 pampiga kvadratmeter har restaurerats och nu erbjuds här konferensmöjligheter, affärslunch och lokaler för andra event. Här hittar man även restaurang och cafeér.

Allt detta byggs med en stark miljöprofil, hänsyn tas till både miljö och ekonomi under hela projektets livscykel.

Kabona blev nyligen upphandlade att vara med och leverera vårt energigeniala styrsystem även på den tredje etappen, hus C. Detta efter lyckade samarbeten med tidigare huskroppar. 

– Vi är glada för att PEAB valt att gå vidare med Kabona som samarbetspartner på fastighetsautomation för Lyckholms då vi har ett väl fungerande samarbete i regionen inom Balder, säger Markus Lundberg, Driftansvarig Göteborg på Fastighets AB Balder.



Källa: Kabona