Skanska bygger Urban Environment House i Helsingfors


2018-02-06

Bild:Skanska

Skanska har tecknat avtal med Helsingfors Stad om att bygga Urban Environment House i Helsingfors, Finland. Kontraktet är värt EUR 83M, cirka 800 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden för det första kvartalet 2018.

Det sju våningar höga huset i Kalasatama i Helsingfors kommer att få cirka 40 000 kvadratmeter kontorsytor. Därutöver kommer det att finnas parkeringsplatser för bilar och cyklar i källarplanet. På de övre planen kommer det att finnas flera terrasserade utrymmen som kan användas för arbete, rekreation eller möten. Fasaden på Urban Environment House har utformats med rött tegel, i linje med områdets karaktär.

Höga mål har satts upp för byggnadens miljö- och energieffektivitet. Vad gäller energiförbrukning kommer projektet netto att ligga nära noll. Taket på byggnaden kommer vara täckt av grönska samt solpaneler. Projektet strävar att minst nå nivån Very Good i miljöcertifieringssystem BREEAM.

Byggarbetet påbörjas i februari 2018. Projektet förväntas vara färdigställt under våren 2020.

Skanska är ett av de ledande projektutvecklings- och byggföretagen i Norden, med verksamhet inom husbyggnation och infrastrukturbyggande i Sverige, Norge och Finland samt utveckling av bostäder och kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader. Kommersiell fastighetsutveckling sker även i Danmark. Skanska erbjuder också tjänster inom offentlig-privat samverkan. Skanska omsatte cirka 67 miljarder kronor i sin nordiska verksamhet och hade drygt 15 000 anställda under 2016.



Källa: Skanska