Makita lanserar ny batteridriven 36V kap- och gersåg med AWS


2018-02-07

Bild:Makida

Makitas nya sladdlösa kap- och gersåg DLS111ZU drivs av 2 batterier på 18V vilket gör den lika kraftfull som Makitas nätdrivna kap- och gersågar. Utrustad med det nya systemet AWS kan sågen kopplas till dammsugaren DVC864L, trots att sågen är batteridriven, något som tidigare varit omöjligt.

DLS111ZU klarar upp till 350 st kap av 45x95 cm regel på en laddning (gäller 5,0Ah batterier), och har alltså samma såghastighet och kraft som Makitas nätdrivna kap- och gersågar. Nu blir det lättare att arbeta på platser som saknar strömförsörjning, och långa skarvsladdar som ringlar sig över arbetsplatsen blir allt färre.

Nyutvecklad dammuppsamlare

DLS111ZU är utrustad med en helt ny dammuppsamlare samt ett dubbelt dammutsug, vilket gör uppsamlingen av sågdamm och spån ännu mer effektiv. Detta gäller även vid sågning av mindre arbetsstycken.

Gejderkonstruktion i ny design

Gejdrarna på DLS111ZU har designats om från tidigare modeller och har även utökats från 25 mm till 30 mm, vilket har lett till en ökad stabilitet och geringsprecision.
Sågen glider numera på fasta gejdrar utan teleskop vilket gör att den inte skjuter ut bakåt. Tack vare detta kan DLS111ZU därför användas i trängre utrymmen än tidigare, och sågens bakstycke kan placeras betydligt närmre en vägg än tidigare modeller. 

AWS sparar tid och ger en bättre arbetsmiljö

DLS111ZU är utrustad med Makitas nya system AWS - Auto-start Wireless System, och kan snabbt och enkelt kopplas ihop med den sladdlösa dammsugaren DVC864L via Bluetooth.
Användaren behöver då enbart starta DLS111ZU för att dammsugaren ska starta. När sågen stängs av slutar också dammsugaren att arbeta.
Det automatiska systemet sparar tid för användaren samt eliminerar onödigt ljud på arbetsplatsen, då dammsugaren enbart jobbar samtidigt som sågen. Helt sladdfritt arbete minskar även snubbelrisken, vilket ökar säkerheten på arbetsplatsen.

Funktioner

Källa: Makida