Ny tillfällig gång- och cykelbro över Vaksalagatan


2018-02-09

För att underlätta framkomligheten till och från Resecentrum i samband med bygget av det nya Stadshuset bygger kommunen en tillfällig gång- och cykelbro över Vaksalagatan. Brobygget börjar i mitten av februari och ska vara klart 1 mars när cykelbanan på den västra sidan av järnvägen stängs av.

Bron byggs på östra sidan av den befintliga järnvägsbron för att de som ska passera byggarbetsplatsen ska kunna göra det på ett enkelt, tryggt och säkert sätt. Cykelvägen kommer sträcka sig från S:t Persgatan, över den tillfälliga bron, mellan Sivia Torg och järnvägen fram till Resecentrum.

– Vi behöver minska risken för att de som arbetar på platsen och de som passerar råkar ut för en olycka. Vi förstår att det kan bli besvärligt under en tid men hoppas att alla ändå har förståelse för att vi måste leda om för de gående och cyklande, säger Michael Eriksson, avdelningschef för gata, park, natur.

När bron är på plats, slipper man ta en omväg för att komma fram till Resecentrum. För de som cyklar finns dessutom många parkeringsställ på den östra sidan av stationsområdet, längs Stationsgatan, i nära anslutning till Resecentrum.

Stadshuset ska både byggas om och byggas ut och stå klart 2020.



Källa: Uppsala kommun