Nytt trygghetsboende i Skelleftehamn


2018-02-09

Trygghetsboende Skelleftehamn.
Bild: Patrick Degerman
Trygghetsboende Skelleftehamn.

Skebo bygger ett nytt trygghetsboende. I Skelleftehamn kommer 20 nya lägenheter att erbjudas.
– Vi är glada över att kunna fortsätta tillgodose den stora efterfrågan på trygghetsboenden, säger Skebos styrelseordförande Harriet Classon.

Skebo har gjort klart med att bygga om en fastighet på Ursviksgatan i Skelleftehamn. Tidigare hyresgäst var landstinget som bland annat hade tandläkarmottagning i fastigheten.
Nu bygger Skebo om Flamugnen, som fastigheten heter, till ett trygghetsboende.
– Sedan landstinget sa upp sitt kontrakt har vi utrett möjligheterna för hur vi skulle kunna utveckla fastigheten. Det känns positivt att vi har landat i en lösning med trygghetsboende och att vi kan göra en så här omfattande satsning i Skelleftehamn, säger Harriet Classon.

Alla lägenheter tvåor
De 20 nya lägenheterna i ombyggnationen blir samtliga tvåor med en snittstorlek på 58 kvadratmeter. En gemensamhetslokal byggs i trygghetsboendet för att inbjuda till sociala aktiviteter.
Lägenheterna ska andas ljus och fräsch inredning och ha en modern standard med bland annat diskmaskin. De flesta av lägenheterna får en öppen planlösning. Alla lägenheterna förses med balkong.
I Flamugnen bygger Skebo även nya lokaler för Skellefteå kommun som personal inom hemtjänsten och Skärgårdshemmet kommer att nyttja.
– Läget blir tilltalande. Flamugnen ligger centralt i Skelleftehamn i ett lugnt område med närhet till både bussförbindelser och natur, säger Åsa Andersson, vd på Skebo.

Inflyttning om ett år
Rivningen av de nuvarande lokalerna i Flamugnen är påbörjad. I början av 2019 kommer de nya lägenheterna att vara klara för inflyttning.
– Vi ser en snabb och smidig byggprocess framför oss. Till hösten planerar vi att lägenheterna kan hyras ut, säger Åsa Andersson.
Alla som står i Skebos bostadskö och är 70 år eller äldre kan anmäla sitt intresse för dessa lägenheter. Sedan fördelas lägenheterna utifrån köpoäng.
Peab blir totalentreprenör för Flamugnen.

Fyra befintliga trygghetsboenden
Skebo har under de senaste åren tillfört trygghetsboenden på ett flertal platser i kommunen.
Idag finns trygghetsboenden på Strandgården i centrum (34 lägenheter), Bureå (21 lägenheter), Burträsk (26 lägenheter) och Lövånger (31 lägenheter).




Källa: Skebo