Skanska köper mark i Science Village


2018-02-13

Bild: Skanska

Skanska har tecknat avtal med Science Village Scandinavia om att köpa byggrätter för projektet the Loop. Därmed är det officiellt att Skanska kommer att förverkliga byggnaden som ska bli en mötesplats för kommersialisering av forskning och innovation.

Den nya mötesplatsen som ska skapas i Science Village i Lund har som grundtanke att bli ett nav för forskning och nya affärsmöjligheter och därmed bidra till att stärka området och skapa värden ur forskningsinvesteringarna.

– I the Loop skapar vi ett sammanhang utöver det vanliga. Här ska finnas det forskningsrelaterade, men också startups, entreprenörer och storföretag som vill hämta in nya upptäckter. Sedan väver vi in kultur, studentliv och allmänhet för att skapa så många möten som möjligt. Det ska också finnas gym, konsertlokaler, restauranger och pubar, säger Hans Fransson, projektutvecklare, Skanska Sverige.

Skanska har sedan 2015 arbetat med projektidén och nu har utvecklingen kommit så långt att båda parter var redo att teckna avtal om ett markförvärv med byggrätter på en yta av 13 000 kvadratmeter. 

– Vi är mycket nöjda med hur Skanska har tagit sig an utvecklingen av the Loop. Man har från Skanskas sida lagt ner stora resurser och stort engagemang på att inte bara skapa en byggnad och en arbetsplats, utan också en mötesplats som ska sjuda av liv även utanför normal arbetstid. Vi är övertygade om att the Loop kommer att berika Science Village. säger Ulrika Lindmark, vd, Science Village Scandinavia AB.

The Loop kommer bli ett hus som ligger i framkant av utvecklingen. Ambitionen är att byggnaden ska producera mer energi än den konsumerar och att man ska göra en minimal påverkan på miljön. Utvecklingen av the Loop är en viktig del i Skanskas resa mot klimatneutralitet.

Byggstart kommer ske under 2019 och färdigställandet är planerat till 2021.




Källa: Skanska