ABK:s satsningar ger gott resultat


2018-02-19

De nyproducerade husen på Finlandsgatan 5-7 är Svanenmärkta och har även solcellspaneler på taken.
Bild:ABK
De nyproducerade husen på Finlandsgatan 5-7 är Svanenmärkta och har även solcellspaneler på taken.

AB Kristianstadsbyggen redovisar ett resultat efter finansiella poster på 35 miljoner kronor för 2017.
- Tack vare fina insatser från våra medarbetare, energieffektivisering, gynnsamt ränteläge och mycket hög uthyrningsgrad, kan vi redovisa ett gott resultat, säger ABK:s vd Henrik Strand. 


Under 2017 har AB Kristianstadsbyggen (ABK) påbörjat många nyproduktionsprojekt samtidigt som arbetet med förnyelsebar energi, energieffektivisering och det historiskt höga underhållet av fastigheterna fortsatt. Utbytet av fossil uppvärmning till fossilfri har pågått under en längre tid och ABK räknar med att ha helt fossilfri uppvärmning till årets slut 2018. Energieffektivisering görs bland annat i samband med renoveringar som exempelvis tilläggsisolering och byte av fönster, ventilation och belysning. 

- Det är en viktig del i vårt hållbarhetsarbete och skapar också trivsel för våra hyresgäster, bättre ekonomi gällande värme och ventilation och ökar livslängden och värdet på våra fastigheter, säger ABK:s vd Henrik Strand. En god ekonomi ger oss också ökade medel för att fortsätta att bygga nya bostäder och renovera och underhålla samt satsa på förnyelsebar energi som vi planerar för de närmaste åren.

Årets resultat innebär att avkastningskravet enligt ABK:s ägardirektiv har uppfyllts.



Källa: ABK