Stena Fastigheter har anställt 1500 sommarjobbare på fem år


2018-02-19

Varje sommar anställer Stena Fastigheter 300 sommarjobbare mellan 16 och 20 år.
Bild:Stena Fastigheter
Varje sommar anställer Stena Fastigheter 300 sommarjobbare mellan 16 och 20 år.

Nu startar rekryteringen av sommarjobbare till Stena Fastigheters verksamhetet i Sverige. Sammanlagt söker företaget 300 ungdomar som bor i företagets bostadsområden i Stockholm, Göteborg och Malmö. Satsningen görs för femte sommaren i rad och innebär att sammanlagt 1500 unga nu fått sommarjobb på Stena Fastigheter, i det som kan vara den största satsningen på sommarjobb i fastighetsbranschen.

Sedan 2014 har Stena Fastigheter, som är en av Sveriges största privata fastighetsvärdar, erbjudit 300 sommarjobb varje år till ungdomar mellan 16 och 20 år. Jobben erbjuds unga boende i Stena Fastigheters bostäder. Under sommarmånaderna arbetar de med inre och yttre skötsel av bostadsområdena. Det innebär bland annat arbete med att rensa rabatter, målningsarbete, städa källarförråd och plocka skräp för att bibehålla trivseln i kvarteret.

­- Vi tar in lika många sommarjobbare som vi har anställda. För oss är det viktigt att ge unga bra framtidsutsikter och en bra start i arbetslivet. För fem somrar sedan satte vi upp målet att ta emot 300 sommarjobbare varje år. Det är fantastiskt att se att vi nu bidragit med 1 500 jobb som för många är deras första rad på CV:t, säger Cecilia Fasth, vd och koncernchef på Stena Fastigheter AB.

Daniela Soares 20 år, född i Portugal, har sommarjobbat fyra av sina fem år i Sverige för Stena Fastigheter i Lund.

­- Det var lite nervöst i början eftersom det var mitt första jobb, men det släppte första veckan och jag har lärt mig jättemycket. Jag har fått utveckla svenska språket och träffat nya människor. Sommarjobbet lär oss deltagare att komma i tid, jobba i team och ha respekt för andra. Det är viktigt för framtiden när vi söker jobb, säger Daniela Soares.

 

Från sommarjobb till arbetsledare

Bland de 300 sommarjobb som nu utlyses är flera tjänster som arbetsledare.

­- Under min studietid jobbade jag tre somrar som arbetsledare på Stena Fastigheter. Ungdomarna var liksom jag uppvuxna i området där vi jobbade, och det var kul att få vara med och bidra positivt till såväl boendemiljön som till de boende i området. Jag lärde mig väldigt mycket, både om praktiska frågor kring fastighetsskötsel och om hur man arbetar som ledare. Jag har också märkt att jobbet är en väldigt bra merit, det bidrog till exempel till att jag fick det jobb jag har idag, säger Tomas Kidane, tidigare arbetsledare för sommarjobbare, Stena Fastigheter.

Stena Fastigheters engagemang i unga människors möjligheter att få jobb är en del av företagets Relationsförvaltning® och innebär att Stena Fastigheter arbetar för att skapa trygga, stabila och trivsamma boendemiljöer.

Pris för arbete med unga

Stena Fastigheter har tre år i rad mottagit Fastighetsnytt och Fastigos pris Framtidsindex. Stena Fastigheter är det enda bolag som vunnit priset tre gånger. 2017 vann Stena Fastigheter priset för att ha anställt flest lärlingar, praktikanter, traineer och unga av alla i fastighetsbranschen.

2016 mottogs priset för att ha tagit emot flest sommarjobbare.

2015 vanns priset för att ha tagit emot flest sommarjobbare, praktikanter, traineer och lärlingar.




Källa: Stena Fastigheter