Starkt resultat för byggmaterialhandeln i januari


2018-02-22

Månatlig försäljning (mdkr) och tillväxt (%) mätt på jämförbara enheter och i löpande priser.
Bild: Byggmaterialhandlarna
Månatlig försäljning (mdkr) och tillväxt (%) mätt på jämförbara enheter och i löpande priser.

Bygg- och järnindex från branschorganisationen Byggmaterialhandlarna visar att försäljningen mätt på jämförbara enheter och i löpande priser ökade med 11,5 procent i januari.

Efter december månads låga tillväxt startade byggmaterialhandeln året starkt. Försäljningen ökade med 11,5 procent mätt på jämförbara enheter och i löpande priser. Januari i år innehöll en vardag mer än januari i fjol, vilket påverkade byggmaterialhandelns försäljning positivt.

– En tvåsiffrig försäljningstillväxt om 11,5 procent är en glädjande start på året, speciellt med tanke på den starka utveckling vi såg i januari förra året då branschen växte med nästan 14 procent, säger Monica Björk, VD för Byggmaterialhandlarna.

– Under början av året har bostadsmarknaden återfått en del fart, vilket gynnar byggmaterialhandeln. Vi skall dock komma ihåg att från och med den första mars börjar de nya amorteringskraven att gälla, vilket skapar en rush för många att snabbt avsluta sina bostadsaffärer som för en tid förskjutits på grund av en skakig bostadsmarknad, avslutar Monica Björk.




Källa: Byggmaterialhandlarna