Fastighetsägare ska utbildas i effektivare energistyrning


2018-02-22

<span class=\
Bild: Ecolo
Deltagande partner i Act Now på plats i Bremerhaven.

21 februari var det kickoff för det internationella samarbetet Act Now, som genom utbildningsinsatser ska öka kunskapen inom energistyrning för privata och offentliga fastighetsägare i Europa. Energikontor Sydost och Länsstyrelsen i Kronoberg deltar.

21 februari samlades 18 partner från nio länder i Bremerhaven för att kicka igång det nya projektet Act Now, finansierat av EU-programmet Interreg Baltic Sea Region. Under tre år ska projektmedlemmarna i respektive regioner utbilda fastighetsägare i energistyrning och finansieringsmetoder för energieffektiviserande åtgärder. Som representanter för Sverige kommer Energikontor Sydost i samverkan med Länsstyrelsen i Kronoberg att stötta regionala aktörer att effektivisera energianvändningen i byggnader genom att arrangera kunskapshöjande aktiviteter som seminarier och utbildningar.

– Syftet med projektet är att stötta fastighetsägarna att överbrygga hinder för energieffektivisering och för att sprida kunskap och erfarenheter, säger Lena Eckerberg, utvecklingschef på Energikontor Sydost.
– Vi ser fram emot att dra igång arbetet på hemmaplan efter att projektet officiellt har startat.



Källa: Energikontor Sydost