Makita lanserar mycket lätt och kompakt 18V kap- och gersåg


2018-02-23

Bild: Makita

Makitas nya batteridrivna kap- och gersåg DLS600Z är mycket lätt och kompakt, vilket gör den idealisk för arbeten då sågen måste flyttas runt ofta. Med smarta funktioner som dubbelgering, extra uppfällbara anhåll, LED-belysning samt lasermarkör blir DLS600Z extra enkel och smidig att jobba med.

Smidig och portabel

DLS600Z är mycket kompakt med sina mått på 340 x 400 x 440 mm. Med sin kompakthet kombinerad med en vikt på endast 6,6 kg och ett stadigt bärhandtag är DLS600Z därför inte bara smidig utan mycket portabel. Som tillval finns även en axelrem, så att användaren kan ha händerna fria vid transport av sågen.

Dubbelgeringsfunktion

DLS600Z är utrustad med en dubbelgeringsfunktion, vilket betyder att sågen kan tiltas höger och vänster 0° till 45° (upp till 46° frikopplad). Detta gör det möjligt att dubbelgera utan att behöva vända arbetsstycket, vilket både är smidigt och sparar tid i arbetet.

Funktioner som underlättar arbetet

För att göra arbetet så enkelt som möjligt är DLS600Z utrustad med flera smarta stödfunktioner. På sågbordet finns 2 uppfällbara anhåll, vilka kan fällas upp som extra stöd vid vertikal kapning eller gering, sågen har vridbar LED-belysning så att användaren alltid ska ha god sikt på arbetsstycket, och även en lasermarkör som visar vart sågklingan kommer att kapa.

Hög kapacitet, ADT och DXT

Med ett 6,0 Ah batteri klarar DLS600Z av att kapa upp till 270 socklar på 15x90 mm per laddning av batteriet. Detta avser socklar som kapas i 45° vinkel.
För bästa prestanda är DLS600Z utrustad med ADT - Automatic torque Drive Technology - ett system som automatiskt anpassar kaphastigheten efter belastningen, samt DXT - Deep and Exact Cutting Technology - en serie funktioner som tillsammans ger sågen extra bra kapacitet och precision i varje kapning, gång på gång.

Specifikationer

  • Kolborstfri motor
  • Uppfällbara anhåll
  • Vridbar LED-belysning
  • Bärhandtag
  • Lasermarkör
  • Väger endast 6,6 kg



Källa: Makida