iValla vinner arkitektpriset i Östergötland


2018-03-02

Bild: Urban Properties

Projekt iValla som har genomförts tillsammans med omniplan Arkitekter har vunnit Sveriges Arkitekter i Östergötlands pris "Arkitektpriset 2017 i Östergötland".

Projekt iValla är byggt helt i trä och med egenskapen att vara föränderligt över tid. Samtliga innerväggar och placeringar av kök och badrum kan flyttas då all rördragning sker i installationsgolv och huset bärs genom ett pelarsystem. Detta möjliggör flexibla planlösningar och lägenhetsfördelningar beroende på vilka trender som gäller eller vilka skeden i livet de boende befinner sig i. Lägg därtill att samtliga lägenheter har utrustats med generösa balkonger och stora fönsterpartier. På taket finns självklart solceller för att ytterligare bidra till en hållbar framtid. 

– Vi är självklart mycket glada och stolta över att få vara med och skapa ett projekt som både är hållbart över tid och som vinner poäng för sin gestaltning. Att vi - tillsammans med omniplan - vinner Arkitektpriset 2017 i Östergötland är ett bevis på att hållbart byggande är möjligt och att Urban Properties kan göra spännande, nytänkande och utmanande byggnationer inte bara i rot-projekt utan även i nyproduktion,  säger Mattias Schultz på Urban Properties. 

Juryns motivering för att iValla tilldelas Arkitektpriset 2017: 

"iValla, Vallastaden i Linköping (kvarteret Integralen 6), tilldelas Östergötlands arkitekturpris år 2017 för ett konsekvent genomfört flervåningshus där trämaterialet har fått komma till uttryck i såväl stomme som gestaltning, och med en flexibel och kreativ planlösning som efter hand kan anpassas till livets olika skiften."

--

Projekt iValla är även nominerat till Byggindustrin och Svensk Byggtjänst pris "Årets Bygge 2018" med prisutdelning den 19 mars. 



Källa:
Urban Properties