Jernhusen säljer till Intea i Kristianstad


2018-03-08

Kristianstad område vid Centralstationen.
Bild: Jernhusen
Kristianstad område vid Centralstationen.

Jernhusen har tecknat avtal med Intea Fastigheter AB om försäljning och samarbete för den fortsatta utvecklingen av mark vid centralstationsområdet i Kristianstad. Målet är att utveckla ett centrum för rättsvårdande myndigheter.

Jernhusen har under ett år drivit ett utvecklingsarbete för stationsområdet. I dialog med polis- och åklagarmyndigheterna utvecklades ett intresse att etablera ett rättscentrum i området. På området, som ligger norr om centralstationen, finns gods- och magasinsbyggnader som ska rivas samt ett äldre tullhus som bevaras.

 För att kunna optimera projektet och skapa de bästa förutsättningarna för den tilltänkta hyresgästen har Jernhusen valt att låta Intea fortsätta utvecklingen av projektet. Intea är en erfaren ägare av samhällsfastigheter med myndigheter som hyresgäster, säger Andreas Meyer, affärsutvecklare på Jernhusen.

Intea tar över Jernhusens pågående arbete med detaljplan, projektering och uthyrning till myndigheterna och tillträde till fastigheten beräknas ske under första halvåret 2019.

 Vi ser Kristianstad som en intressant stad att etablera oss i. Fastighetsutveckling i tidiga skeden är en del av Inteas kärnverksamhet. Möjligheten att få göra detta tillsammans med Jernhusen, som mycket framgångsrikt har lyckats genomföra många stora och svåra projekt i utmanande lägen känns inspirerande säger Christian Haglund, Intea.

Avtalet omfattar en yta om 20 000 kvadratmeter mark och försäljningspriset är kopplat till storleken på framtida byggrätt. Försäljningen är villkorad av att detaljplanen vinner laga kraft och att fastighetsbildningen godkänns samt att hyresavtal skrivs med polismyndigheten.

 Genom försäljningen skapar vi möjlighet att området utvecklas med fler centrala arbetsplatser i stationsnära läge, vilket bidrar till ett mer hållbart samhälle. Arbetsplatser i centrala lägen ökar förutsättningen att fler kan välja att åka kollektivt, säger Ann Wiberg, affärsområdeschef på Jernhusen.



Källa: Jernhusen