Skanska investerar cirka 580 miljoner kronor i nytt kontorsprojekt i Oslo


2018-03-12

Bild: RIFT

Skanska investerar NOK 566M, cirka 580 miljoner kronor i kontorsprojektet Parallell i Oslo, Norge, med en total uthyrningsbar yta om 19 500 kvadratmeter. Byggkontraktet är värt NOK 418M, cirka 430 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden för det första kvartalet 2018.

Projektet ligger i Lören, Oslos största utvecklingsområde, knappt tre kilometer från stadens centrum. Här utvecklas nya bostäder, kontorbyggnader, grönytor och handelsområden. Området ligger nära Ring 3 och är lätt att nå både med kollektivtrafik, till fots och med cykel.

Parallell är utformat för att möta kraven från miljöcertifieringen BREEAM NOR Excellent och Skanskas patenterade kylningssystem Deep Green Cooling kommer att användas i byggnaden. Skanska avser också att WELL-certifiera byggnaden. WELL är baserat på medicinsk och vetenskaplig forskning och utgår ifrån hur den byggda miljön påverkar oss människor och förenar bästa praxis inom design och konstruktion.

Projektet kommer att påbörjas omgående och kontorsbyggnaden kommer att färdigställas under våren 2020.

Skanska är ett av de ledande projektutvecklings- och byggföretagen i Norden, med verksamhet inom husbyggnation och infrastrukturbyggande i Sverige, Norge och Finland samt utveckling av bostäder och kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader. Kommersiell fastighetsutveckling sker även i Danmark. Skanska erbjuder också tjänster inom offentlig-privat samverkan. Skanska omsatte cirka 65 miljarder kronor i sin nordiska verksamhet och hade drygt 15 000 anställda under 2017.




Källa: Skanska