Första spadtaget för Medborgarhuset


2018-03-12

Fotograf Lennart Johansson, Stockholms stad
Bild: Lennart Johansson, Stockholms stad
Fotograf Lennart Johansson, Stockholms stad

Den 22 februari togs det första spadtaget för Medborgarhuset tillsammans med Fastighetskontoret.

Medborgarhuset invigdes 1939 för att tillgodose stockholmarnas behov av mötesplatser, bibliotek och bad. Den historiska byggnaden står idag inför en omfattande renovering med syfte är att skapa ett förnyat medborgarhus som stödjer den ursprungliga donationsfondens syfte; kropp, själ och bildning samt förstärka byggnadens ursprungliga syfte att skapa förutsättningar för ungdomar att förbereda sig inför framtidens utmaningar. Ebabs uppdrag är projekt, projekterings- och byggledning.

– Det känns extra roligt att få ta hand om en byggnad som kommer att gagna både stockholmare och stadens besökare för generationer framåt, säger Fredrik Aspe, vice VD på Ebab i Stockholm.

Renoveringen kommer att omfatta hela byggnaden; cirka 20 000 kvadratmeter. Vid färdigställt projekt kommer bad- och idrottsutrymmen att vara helrenoverade med bland annat en ny utbildningsbassäng. Det kommer att finnas en ny tillgänglig huvudentré till huset, och en ny entré direkt från tunnelbanan. Byggnaden som helhet kommer att ha en betydligt utökad teknisk livslängd. Slutbesiktning är beräknat till februari 2020.




Källa: EBAB