Nu byggs 99 ägarlägenheter i attraktiva Hägerneholm


2018-03-20

Ägarlägenheter är en upplåtelseform som innebär att lägenheten ensam räknas som en fastighet. Skillnaden på en ägarlägenhet och bostadsrätt är att en ägarlägenhet äger lägenhetsinnehavaren och en bostadsrätt innebär att lägenhetsinnehavaren endast har en andel i bostadsrättföreningen.

Projektet förväntas färdigställt i slutet av 2019. NRE Sweden är ansvarig totalentreprenör. Arkitekterna Architects är arkitekter.

– Det här är de första ägarlägenheterna som byggs i Täby. Vi glada över att det finns och erbjuds olika upplåtelseformer för boende i kommunen, säger Hans Ahlgren (L) ordförande i Täby Fastighets AB.

– Hägerneholm är en ny stadsdel i ett populärt och växande område. På NRE är vi mycket glada att bidra till denna utveckling med 99 moderna hem. Ägarlägenheter som upplåtelseform är i Sverige fortfarande inte särskild utbredd, och därför är det ett intressant erbjudande på marknaden när det är möjligt att köpa sitt boende med ett personligt ägande av lägenheten och utan gemensamma lån i föreningen i motsats till hur det fungerar med bostadsrätter, säger Mark Frederiksen, vd i NRE Sweden AB.



Källa: Täby kommun