Första spadtaget för Täby Boulevard


2018-03-22

Leif Gripestam (M) och Wojciech Wondell tar första spadtaget tillsammans med bland annat elever från Byängsskolan.
Bild: Titania
Leif Gripestam (M) och Wojciech Wondell tar första spadtaget tillsammans med bland annat elever från Byängsskolan.

I helgen togs första spadtaget för Täby Boulevard där Titania bygger fem exklusiva stadsradhus med orangerier på taket och 67 lägenheter från ett till fyra rum – allt ritat av Wingårdhs Arkitektkontor. Spadtaget togs i samband med den nyinstiftade Täby Parkdagen tillsammans med Täby kommun och övriga aktörer som är involverade i Täby Parks första etapp.

– Det känns väldigt roligt att vi kommer igång nu. Vi är med och bygger i Täby Park för att det är en fantastisk möjlighet att få vara med och forma framtidens stad i Täby, säger Wojciech Wondell, projektchef på Titania.

När Täby Park står klart ska 6 000 bostäder och 5 000 arbetsplatser finnas i området. Titanias projekt Täby Boulevard står för totalt 72 bostäder i ett kvarter mellan Boulevarden och parkgatan Gröna Slingan. I bottenplan på huset mot bland annat Boulevarden inryms verksamhetslokaler.

– Städer ska byggas så att de berikar våra liv, säger Wojciech Wondell. Vi tror att Täby Park är ett klockrent exempel på detta: tätt, blandade boendeformer och blandade verksamheter ger förutsättningar för en levande stad.

Titania har tidigare uppfört Skogskvarteren i Arninge-Ullna. Ett projekt som vann utmärkelsen Årets Stadsbyggnadsprojekt år 2017 i Täby kommun samt pris för bästa träbyggnad av Estonian Woodhouse Association.



Källa: Titania