ESSVE lanserar världens bästa träskruv på Nordbygg


2018-04-10

Den nya skriven ESSDRIVE från ESSVE skapades med målet att bli världens bästa träskruv.
Bild: ESSVE
Den nya skriven ESSDRIVE från ESSVE skapades med målet att bli världens bästa träskruv.

Den nya skriven ESSDRIVE från ESSVE skapades med målet att bli världens bästa träskruv.
Bild: ESSVE
Den nya skriven ESSDRIVE från ESSVE skapades med målet att bli världens bästa träskruv.

ESSVE har utvecklat en helt ny typ av träskruv ESSDRIVE skapade av proffs för proffs. Den nya träskruven ESSDRIVE har tillskillnad mot andra skruvar en snabbstartad spets som drar in skruven direkt. Känslan är att ESSDRIVE skruvas in i träet av sig själv. ESSDRIVE är den första skruven som skonar hantverkarens axlar och är kännbart lättare att använda.

– Med målet att skapa världens bästa träskruv spänner vi bågen högre än någonsin, säger Max Lagerstedt, VD på ESSVE. Vi har med ESSDRIVE utvecklat en helt ny skruvdesign och funktion - från spetsen och gängan till skaftet och huvudet och som uppfyller allt hantverkare önskar. En träskruv som hugger snabbt, har bra klämkraft, som inte ger flisor och ger en snygg finish. Med träskruven ESSDRIVE presenterar vi en Game Changer på den svenska marknaden, säger Max Lagerstedt.

Det är kännbart lättare för användaren att dra varje skruv med den nya ESSDRIVE, särskilt i obekväma arbetsställningar. Jämfört med vanliga träskruvar minskar ESSDRIVE anläggningstrycket för användaren med 2 kg lägre belastning per skruv. Detta är en minskning med mer än 50 procent eller 1 ton/dag vid 500 skruv. Den nya skruven är mer skonsam för dina axlar, leder och rygg. ESSDRIVE ger framförallt yrkessnickare och andra hantverkare en bättre ergonomi samt minskar risken för arbetsskador.

ESSVE som är marknadsledande i Norden på infästning är kända för sina nytänkande lösningar och produkter som underlättar proffsens vardag. Den nya innovationen ESSDRIVE är resultatet av fyra års forsknings- och utvecklingsarbete. Några av Sveriges ledande tekniker och utvecklare från Chalmers Tekniska högskola engagerades i arbetet. Liksom teknisk sakkunskap från sex länder. Hundratals hantverkare från Norden har varit med i utvecklingen av den nya träskruven ESSDRIVE.

– Genom en specialdesignad mätrobot som utvecklades enbart för den här studien har vi testat tusentals olika skruvar och har gjort 1,6 miljoner mätningar. Idag har vi antagligen mer rådata om hur träskruvar fungerar, än något annat företag inom skruvindustrin globalt. Genom våra tester vet vi idag exakt varför en viss skruvkonstruktion är bättre än en annan, säger Christofer Lindberg, innovations- och produktchef för skruvar på ESSVE.

ESSVE lanserar den nya träskruven ESSDRIVE på byggvaruhandeln till sommaren. Redan den 10–13 april 2018 kan besökarna på Nordbygg prova den nya skruven och själva känna skillnaden.



Källa: ESSVE