Skanska bygger skollokaler i New Hampshire, USA, för USD 44 M, cirka 360 miljoner kronor


2018-04-13

Skanska har tecknat avtal med University of Engineering, Technology and Aeronautics University of Southern New Hampshire om att bygga en ny byggnad på deras campus i New Hampshire, USA. Kontraktet är värt USD 44 M, cirka 360 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA för det första kvartalet 2018.

Den nya skolbyggnaden kommer att ligga på den västra sidan av SNHU:s North River Road campus. Det kommer att innehålla kreativa arbetsplatser för studenter, flexibla klassrum, laboratorieutrymmen, ett café samt utrymmen för att använda 2D/3D-utrustning, materiallära och robotteknik. För att rymma den nya byggnaden på området kommer Skanska också att riva två utdaterade byggnader med sovsalar.

Projektet förväntas få LEED Silver certifiering (Leadership in Energy and Environmental Design).

Konstruktionen pågår och ska vara slutförd under hösten 2019.

Skanska är ett av de ledande bygg- och projektutvecklingsföretag i USA, specialiserat inom husbyggnad för företag, infrastrukturbyggande, tjänster inom offentlig-privat samverkan och kommersiell fastighetsutveckling i utvalda städer. Skanska USA omsatte 59 miljarder kronor 2017 och har cirka 9 500 anställda.




Källa: Skanska