Kärnhem förvärvar byggrätter i Sandbyhov i Norrköping


2018-04-16

Förvärvet omfattar fyra kvarter innehållande 22 stadsradhus samt 250 lägenheter i form av flerbostadshus.
Bild: Kärnhem
Förvärvet omfattar fyra kvarter innehållande 22 stadsradhus samt 250 lägenheter i form av flerbostadshus.

Detaljplanen för södra delen av Sandbyhov har vunnit laga kraft och i samarbete med fastighetsbolaget Hemsö får Kärnhem del i uppdraget att fortsätta utvecklingen av området.

Hemsö kommer att utveckla södra Sandbyhov med bland annat äldreboende, högstadieskola, förskola och nya lokaler för vårdcentral och folktandvård. I samband med detta projekt har Kärnhem och Hemsö ingått avtal om ett förvärv av byggrätter.

Förvärvet omfattar fyra kvarter innehållande 22 stadsradhus samt 250 lägenheter i form av flerbostadshus. Försäljningen är villkorad av att detaljplanen vinner laga kraft, fastighetsbildning och myndighetslov för rivning. Hemsö är Sveriges ledande privata ägare av samhällsfastigheter. Verksamheten består i att hållbart äga, förvalta och utveckla samhällsfastigheter för äldreboende, utbildning, vård och rättsväsende.

I kommunens planprogram beskrivs utvecklingen i Sandbyhov på följande sätt:

“Utvecklingen i Sandbyhov ska bidra till att skapa en vacker, praktisk och hållbar stad. Stadsutveckling i Sandbyhov innebär att institutionsområdet omvandlas till ett attraktivt område att bo och verka i samt blir en integrerad del av staden. Framtidens Sandbyhov är inspirerat av trädgårdsstaden och dess sammanhållna, blandade bebyggelse, såväl som sammanhängande, tillgängliga grönområden. Bebyggelsens arkitektur passar in i Norrköpings kontrastrika bebyggelse. Ny bebyggelse som står för tidens arkitektur samsas med gångna tiders gedigna byggnader i en relation som visar respekt och fantasi. De gröna rummen erbjuder varierande aktiviteter och upplevelser och ger plats för möten. Tillsammans bildar de gröna rummen och de nya kvarteren en gestaltning som utgår ifrån platsen och tar vara på områdets positiva kvaliteter.”



Källa: Kärnhem