LK förenklar badrumsbyggandet


2018-04-16

Bild: LK

LK lanserar en installationsvägg som förenklar byggnation och renovering av badrum. Produkten prefabriceras på företagets anläggning i Gävle och kan anpassas efter kundens önskemål.

LK Installationsvägg Optimal levereras med förmonterade rör för vatten och avlopp samt fixturer för vägghängd WC och handfat. Produkten är utrustad med en godkänd våtrumsskiva så att endast ytskikt behöver appliceras.
– Med smarta lösningar för prefabricerade badrum blir byggnationen både smidigare och mer kostnadseffektiv. Vår installationsvägg möter alla krav och är lätt att installera, samtidigt som designfriheten är stor. Det är en säker lösning som är enkel att underhålla, säger marknadschef Fredrik Svensson.

Installationsväggen kan användas både vid nybyggnation och renovering i olika typer av fastigheter. Tack vare prefabriceringen är det enkelt att anpassa produkten efter kundens önskemål, till exempel genom att addera fixturer för tvättmaskin eller dusch. VVS-installatören monterar själv installationsväggen med ett fåtal verktyg. Det krävs färre arbetsmoment och sparar tid, jämfört med platsbyggda badrum.

LK är ledande i Norden inom lösningar för värme- och tappvattensystem. Företaget har sedan många år en egen prefabriceringsanläggning i Gävle.
– Intresset för prefabricerade lösningar ökar i alla led av byggbranschen. Det krävs för att tillgodose behovet av nya bostäder samt klara renoveringen av miljonprogrammet. Vi ser även stora fördelar för hotell och offentliga lokaler där snabb installation och förenklat underhåll är viktiga parametrar, säger Fredrik Svensson.



Källa: LK