Skanska säljer kontorsfastighet i Ingenting, Solna, för cirka 200 miljoner kronor


2018-04-23

Bild: Skanska

Skanska har sålt kontorsfastigheten Laboratoriet 5 i Solna till Atlasmuren Fastigheter AB för cirka 200 miljoner kronor. Försäljningen kommer att bokföras av Skanska Commercial Development Nordic i det andra kvartalet 2018. Tillträdet till fastigheten sker i maj 2018.

Fastigheten som är bebyggd med ett kontorshus om cirka 3 600 kvadratmeter ligger på den historiska platsen Ingenting i Solna, nära bryggorna i Pampas Marina. Namnet Ingenting har hängt med sedan Bellmans dagar, och med Skanskas satsning har området under senare år fått en renässans. Här uppförs även drygt 1 000 nya bostäder.

– Laboratoriet 5 är en kvalitetsbyggnad som passar väl in i det kulturminnesmärkta Ingentingområdet. Huset är i sin helhet uthyrt till det världsledande Life Science bolaget Roche, och det känns roligt att nu få lämna över det till Atlasmuren, en lokalt förankrad hyresvärd som sätter stort värde på relationen till sina hyresgäster, säger Antonia Junelind, Transaktionschef, Skanska Fastigheter Stockholm AB.

Företag som etablerar sig i området erbjuds en grön oas bara sju minuter från Stockholms city. Till Bromma Flygplats tar det cirka 20 minuter.

– Förvärvet stämmer väl in på vår strategi för området och är ett bra komplement till vår andra fastighet i denna del av Solna. En nybyggd fastighet med en etablerad och långsiktig hyresgäst passar oss bra just nu eftersom vi är mitt upp i ett utvecklingsprojekt med vår andra fastighet, Styckjunkaren 2, i området, säger Björn Andersson, vd, Atlasmuren Fastigheter AB.

Skanska är ett av de ledande projektutvecklings- och byggföretagen i Norden, med verksamhet inom husbyggnation och infrastrukturbyggande i Sverige, Norge och Finland samt utveckling av bostäder och kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader. Kommersiell fastighetsutveckling sker även i Danmark. Skanska erbjuder också tjänster inom offentlig-privat samverkan. Skanska omsatte cirka 65 miljarder kronor i sin nordiska verksamhet och hade drygt 15 000 anställda under 2017.



Källa: Skanska