Veg Tech AB förvärvar majoritet i Blomstertak AS


2018-05-08

Sedumtak på Statoil Fornebue utanför Oslo.
Bild: Veg Tech
Sedumtak på Statoil Fornebue utanför Oslo.

Veg Tech förvärvar 60% av det norska bolaget Blomstertak AS. Bolagen har under flera år samarbetet på den norska marknaden där Blomstertak har en ledande ställning som installatör av gröna tak och vegetationsmiljöer med främst produkter från Veg Tech.

– Vi stärker nu vår ställning ytterligare på den norska marknaden genom att Blomstertak blir en del av vår verksamhet och förstärker vår organisation på denna intressanta marknad. Befintlig ledning och personal kommer att vara kvar i verksamheten och därmed en garanti för lokal kunskap och service samt ett långsiktigt åtagande för våra kunder, säger Bengt-Erik Karlberg, VD i Veg Tech.

Blomstertak omsatte 8,5 MNOK 2017 och sysselsätter 6 medarbetare i Ås strax utanför Oslo. Företaget anlägger gröna tak med egen personal i hela Norge men främst i Osloregionen där huvuddelen av kunderna finns.

– Det blir ett lyft för verksamheten att ingå i ett större bolag och vi räknar med att kunna ta större entreprenader tillsammans, än som enskild firma och därmed öka tillväxten ytterligare, säger Øistein Kvarme grundare och VD i Blomstertak AS.

Redan idag sker odling av växtmattor, med unik växtsammansättning, vid Veg Techs odlingar i Vislanda anpassade för den norska marknaden - en produkt som nu bedöms öka i framtiden. Nordic Waterproofing Group ingick den 19 april 2018 avtal om att förvärva Veg Tech AB, en affär som är pågående och beräknas avslutas senare under sommaren.

Om Veg Tech:
Veg Tech AB är marknadsledande leverantör av vegetationsteknik i Norden och har under mer än trettio år utvecklat produkter och systemlösningar som bidrar till nya möjligheter till grönt och hållbart byggande. Företaget erbjuder produkter inom områdena gröna takgröna gårdar och bjälklagnaturligt dagvattenparker och landskap men även vegetation för trafikmiljöer. All odling sker vid egna odlingar i Vislanda, mitt i Småland, i södra Sverige.

Försäljning sker i hela Norden med kontor i Vislanda, Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Köpenhamn och Oslo samt med återförsäljare i Finland. Företaget omsatte 122 M SEK under 2017 och sysselsatte 43 medarbetare.

Om Blomstertak:
Blomstertak producerar och säljer växtsystem för gröna tak och dagvattenhantering. Bolaget är beläget i Ås sydom Oslo. Företaget omsatte 8,5 MNOK under 2017 och sysselsatte 6 medarbetare.





Källa: Veg Tech