Midroc byggstartar kvarteret Nanna i Hyllie


2018-05-08

Midroc utvecklar kvarteret Nanna i Hyllie, Malmö.
Bild: Comotion
Midroc utvecklar kvarteret Nanna i Hyllie, Malmö.

I Hyllie utvecklar Midroc det nya bostadskvarteret Nanna. Projektet omfattar två nya fastigheter med totalt 115 lägenheter, varav 39 stycken är hyresrätter. Kvarteret ligger centralt i Hyllie med närhet till Emporia och Malmö Arena samt goda kommunikationsmöjligheter genom station Hyllie och Citytunneln.

– Kvarteret Nanna blir ett spännande tillskott av både hyres- och bostadsrätter i Hyllie, ett klimatsmart boende med arkitektonisk finess. Längs Hyllie allé uppförs en tydlig signaturbyggnad, som ett landmärke, och med publik verksamhet i bottenvåningen bestående av restaurang/café som kommer att bli en naturlig mötesplats för verksamma och boende i hela området. Lägenheterna är genomgående ljusa och med fönster från golv till tak i vardagsrummet, säger Anders Koch, affärschef på Midroc Property Development.

Midroc Construction har påbörjat schaktningsarbetet och grundläggningen för husen. I höstas färdigställde Midroc Construction kvarteret Saga, ett stenkast från kvarteret Nanna, med totalt 141 bostäder och två lokaler. Vid uppförandet av byggnaderna ställs höga krav på såväl teknisk standard, miljömedvetenhet som energieffektiva lösningar, vilket ger lägre driftkostnader och kvalitativa bostäder.

– Det är roligt att vi har påbörjat konstruktionen av ytterligare 115 nya lägenheter i en av Malmös nya, hållbara stadsdelar, säger Björn Niklasson, distriktschef på Midroc Construction. Som totalentreprenör kommer vi säkerställa att lägenheterna står klara under första kvartalet 2020.

Hyresrättsfastigheten Nanna 2 omfattar 39 lägenheter. Storleken på lägenheterna varierar från 1 till 4 rum och kök, på 30 till 96 kvadratmeter. Bostadsrättsfastigheten Hyllie Corner rymmer 76 bostäder som alla byggs med rymlig takhöjd och balkonger. Bostadsrätterna varierar storleksmässigt mellan 37 och 147 kvadratmeter.

Fakta om kvarteret Nanna
Fastighetsutvecklare: Midroc Property Development AB
Arkitekt: Juul Frost Arkitekter, Köpenhamn
Totalentreprenör: Midroc Construction AB
Total yta: 11 233 kvadratmeter (samt källare om 1 425 kvadratmeter)
Inflyttning: första kvartalet 2020





Källa: Midroc