Midroc bygger ett nytt parkeringshus i Bulltofta Friluftsstad, Malmö


2018-05-15

Midroc utvecklar ett nytt bostadsområde, Bulltofta Friluftsstad. Centralt i området uppförs ett parkeringshus.
Bild: Horisont Arkitekter AB
Midroc utvecklar ett nytt bostadsområde, Bulltofta Friluftsstad. Centralt i området uppförs ett parkeringshus.

I stadsdelen Husie i Malmö utvecklar Midroc det nya området Bulltofta Friluftsstad. För att möta det kommande behovet av parkeringsplatser har Midroc påbörjat byggandet av det nya parkeringshuset Draken. Totalt kommer det bestå av 334 parkeringsplatser fördelat på åtta halvplan.

– Midroc utvecklar flera bostadsprojekt i Bulltofta Friluftsstad. Vi bygger ett parkeringshus för att erbjuda boende en välplanerad parkeringslösning. De boende får tillgång till ett funktionellt och lättillgängligt parkeringshus som ger möjlighet att parkera inomhus i en trygg miljö, säger Anders Koch, affärschef på Midroc Property Development.

Entreprenör för parkeringshuset är Midroc Construction som även bygger bostäderna i området. Midroc använder sig av ett effektivt byggsystem för parkeringshus genom att platsgjuta med spännteknik. Byggnaden är utformad med en grön profil såväl estetiskt som tekniskt.

– Parkeringshuset kommer stå klart i slutet på 2018 och blir ett bra tillskott till bostäderna vi bygger i Bulltofta Friluftsstad. Hela byggprocessen tar cirka nio månader och med byggnaden tillför vi en lättillgänglig och skyddad parkeringslösning för boende i området, säger Björn Niklasson, distriktschef på Midroc Construction. 

Parkeringshuset byggs centralt i bostadsområdet för att främja användbarheten för de boende. Det blir en ljus miljö, med gott om glaspartier. Det byggs totalt 20 laddstationer för elbilar i parkeringshuset, och det skapas en parkeringsplats per bostadsrätt.

Fakta om Bulltofta Friluftsstad

Bulltofta Friluftsstad är ett utvecklingsområde i stadsdelen Husie, granne med Bulltofta rekreationsområde.

Det kommer fullt utbyggt bestå av 500 nya bostäder, verksamhetslokaler och kommunal service. Närservice i form av livsmedelsbutik, bank och snabbmatsrestaurang finns redan i området, liksom ca 250 befintliga bostäder. Hela området beräknas stå klart vid årsskiftet 2020/2021.




Källa: Midroc