Skanska säljer kontorsprojekt i Jönköping till Vacse


2018-05-23

Skanska har slutit avtal om försäljning av kontorshuset som ska uppföras för Jordbruksverket och Skogsstyrelsen i Jönköping. Köpare är Vacse AB och affären är villkorad av att bygglov erhålls.


Kontorshuset ligger i Jönköpings nya stadsdel Skeppsbron. Det omfattar 16 000 kvadratmeter bruttoyta med kontorslokaler och café. Totalt beräknas cirka 900 personer ha sin arbetsplats i byggnaden.

– Vi är stolta över att påbörja utvecklingen av denna nya stadsdel med ett spännande projekt som detta. Att Vacse kommer in som ägare ser vi som en garant för bra förvaltning av byggnaden när den står klar, säger Marcus Ekelund, affärsutvecklare, Skanska Sverige AB.

Kontorshuset är planerat att möta högt ställda hållbarhetskrav och avsikten är att söka certifiering enligt Breeam, nivå Excellent. Breeam är ett system som tar ett helhetsgrepp på en byggnads miljöprestanda och ger poäng för energi, ledning, hälsa, transport, vatten, material, avfall, markanvändning, utsläpp och ekologi. Varje område poängsätts och nivå Excellent motsvarar den näst högsta nivån.

– Denna affär ligger helt i linje med vår förvärvsstrategi inom samhällsbyggnadsprojekt. Denna åttonde affär tillsammans med Skanska Projektutveckling stärker ytterligare vårt gemensamma samarbete, säger Fredrik Linderborg, Vd, Vacse AB.

Vacse AB är ett fastighetsbolag som grundades 2009 med inriktning på fastigheter med offentliga hyresgäster. Bolaget ägs av sju pensionsstiftelser knutna till större svenska företag, bland dem Skanska.




Källa: Skanska