Byggstart för Junior Livings bostadsrätter i Upplands Väsby


2018-06-04

Skissbild över Eda 2 i Upplands Väsby.
Bild: Junior Living
Skissbild över Eda 2 i Upplands Väsby.

Onsdag 30 maj togs det ceremoniella första spadtaget för Junior Livings slutsålda bostadsrättsprojekt Eda 2 i centrala Upplands Väsby. Därmed är byggarbetet igång och redan mot slutet av december i år ska lägenhetsinnehavarna kunna flytta in.

da 2 är Junior Livings andra bostadsrättsprojekt. Denna gång med 92 lägenheter om 33 kvm, byggda enligt Junior Livings patenterade byggsystem med prefabricerade moduler. Under husen byggs ett garage med drygt 30 parkeringsplatser.

Prisbelönt poängsystem
Eda 2 ingår som en del av Upplands Väsbys stadsutvecklingsprojekt Fyrklövern invid Väsby Centrum. Efter att kommunen drivit ett omfattande idéarbete utkristalliserades en lista med 54 önskade åtgärder. Åtgärderna grupperades i fem områden; stadsmässighet, samarbete, innovation, lokaler och parkering. Med dessa som utgångspunkt fördelades poäng till intresserade byggföretag utifrån deras förslag. Ju fler poäng byggaktören fått ihop, desto lägre pris fick denne köpa marken för av kommunen.

– Det här blev till ett incitament för byggaktörerna att istället för att spara in på och inte göra saker istället belönas för att göra saker, förklarar Alarik von Hofsten, projektledare för utvecklingen av Fyrklövern.

Detta innovativa förarbete ledde till att Upplands Väsby tilldelades priset Årets samhällsbyggare 2016.

– Det känns fantastiskt bra att vårt förslag tilldelades så många poäng att vi fått möjlighet att bygga här och nu också vara igång med produktionen, säger Claes Eliasson, VD, Junior Living. 

Unik metod ger kort byggtid och rimliga kostnader
Byggtiden är beräknad till omkring sju månader inklusive arbeten med grund. Det är Junior Livings patenterade byggsystem som, tillsammans med prefabricering av lägenheterna i svensk fabrik, möjliggör en snabb byggprocess och rimliga kostnader. Lägenheterna som är fullutrustade, yteffektiva och har hög kvalitet, byggs i fabrik i Kungsör.



Källa: Junior Living