Skanska investerar i en ny kontorsbyggnad i Krakow, Polen


2018-06-04

Bild: Skanska

Skanska investerar EUR 36 M, cirka 360 miljoner kronor, i den fjärde byggnaden i High5ive, ett komplex om totalt fem kontorsbyggnader i Krakow, Polen. Byggnaden som är under uppförande kommer att erbjuda en total uthyrningsbar yta på cirka 24 600 kvadratmeter.

High5ive, Skanskas största kontorsutvecklingsprojekt i Krakow, är centralt placerat intill Krakows centralstation och köpcentrum. De två första byggnaderna har levererats. Internationella företag som ABB och PwC återfinns bland hyresgästerna, liksom Business Link, Polens största kedja för flexibla kontor.

När kontorskomplexet är färdigställt kommer det att bestå av fem byggnader med en total uthyrningsbar yta på cirka 70 000 kvadratmeter. Byggnaderna 3 och 4 kommer att LEED-certifieras (Leadership in Energy & Environmental Design) på nivå Platinum. Båda byggnaderna kommer dessutom att certifieras som "Building without Barriers" för deras tillgängliga design som är inkluderande för personer med funktionshinder.

Konstruktionen av den fjärde byggnaden påbörjades i slutet av maj 2018 och den ska vara färdigställd under det första kvartalet 2020.

Skanska är ett av de ledande projektutvecklings- och byggföretagen i Europa. Utanför Norden har företaget verksamhet inom husbyggnad samt infrastrukturbyggande i Polen, Tjeckien & Slovakien och i Storbritannien. Skanska utvecklar kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader i Polen, Tjeckien, Rumänien och Ungern, medan bostadsutvecklingen är aktiv i Prag och Warszawa. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig-privat samverkan. Skanska omsatte 37 miljarder kronor under 2017 och hade cirka 16 000 anställda i sina europeiska verksamheter.



Källa: Skanska