Castellum väljer innovativ teknik för nyproduktion i Stockholm


2018-06-05

Solatube installerad i fastigheten i Rosersberg.
Bild: Castellum
Solatube installerad i fastigheten i Rosersberg.

I Rosersberg strax norr om Stockholm uppför Castellum en lagerlokal om 12 500 kvadratmeter. Området, Stockholm Nord Logistikcenter, är en etablerad plats för lager- och logistik med utmärkt läge utmed E4.

En viktig parameter vid utformning av byggnaden har varit att skapa en trevlig och inbjudande arbetsmiljö. Som ett led i detta installeras ny och innovativ teknik i form av dagsljussystemet Solatube i delar av lokalerna. Solatube samlar upp dagsljus från taket, överför det genom ett högreflekterande rör och levererar till rummet under. Solatube erbjuder många fördelar bland annat positiva effekter för hälsa, miljö och ekonomi.

– Vi är mycket glada att kunna erbjuda våra hyresgäster denna nya teknik. Vår förhoppning är att detta bidrar till att skapa arbetsplatser där människor och verksamheter trivs och utvecklas säger Anders Hägglund, affärsområdeschef Region Stockholm-Norr i Castellum.

Fastigheten kommer utöver smarta innovationslösningar att uppföras enligt Miljöbyggnad, med ambition att nå nivå Silver.



Källa: Castellum