S:t Eriks lanserar klassiskt lertegel med exklusiva egenskaper


2018-06-12

Bild: S:t Eriks

S:t Eriks lanserar nya Nelskamp – en klassiskt elegant tvåkupig panna med flera exklusiva egenskaper. Falsar, spår för clips och skjutbarhet på hela 40 mm gör takläggningen enklare än någonsin.

Med S:t Eriks nya panna behöver ingen välja mellan estetik eller funktionalitet – Nelskamp ser ut som en traditionell tvåkupig lertegelpanna med rak framkant, men är både lättlagd och frosttålig.

– Det är jätteroligt att kunna erbjuda en lertegelpanna som med sitt klassiskt rustika utseende passar så många tak – med egenskaper som gör den unik i sitt slag. Både takläggare och husägare kommer att uppskatta den här, säger Mikael Gustafsson, divisionschef för tak på S:t Eriks.

Takpannan har en formmässig exakthet och falsar som bidrar till att taket blir både lättlagt och tätt. För att ytterligare underlätta för takläggaren har pannan klack, spår för clips och en skjutbarhet på 40 mm. Den kan läggas på tak med lutning ända ner till 14 grader ovanpå diffusionsöppen duk.

Den tvåkupiga Nelskamp kommer att finnas i två vackra naturfärger och första leverans sker under sommaren 2018.

Kort om tillverkningsmetoden

Råmaterialet i Nelskamp-pannan kommer från Westerwald i Tyskland, som har Europas bästa lertäkter. Leran pressas med ett tryck av 450 ton innan den torkas och bränns, vilket ger hög precision och minimal risk för skevheter. Formpressningen gör också att pannorna tar upp mindre fukt och därmed blir mer frosttåliga.



Källa: St: Eriks