Stort rekryteringsbehov för NCC i Göteborg


2018-06-13

Bild: Carina Gran

Under de kommande fem åren behöver NCC rekrytera mellan 500 och 600 personer i västra Götaland och lika många till hos underentreprenörer och bemanningsbolag. Detta för att klara den höga orderstock NCC byggt upp, med runt 10 miljarder i pågående bygg- och anläggningsprojekt i västra Sverige.

Idag inviger NCC Dome of Visions, en arena för samtal om framtidens städer, på Lindholmen i Göteborg tillsammans med samarbetsparterna Chalmers, Volvo och Lindholmen Science Park I samband med invigningen berättar Tomas Carlsson, nytillträdd koncernchef för NCC, mer om framtiden och NCC:s rekryteringsbehov i västra Götalandsregionen.

– Västra Götaland är en viktig och expansiv region för oss. Behovet är stort av infrastruktursatsningar och fler bostäder och givet att vi fortsätter att växa i samma takt kommer vi att behöva rekrytera mellan 500 och 600 personer i regionen, säger Tomas Carlsson, koncernchef för NCC.

Till detta kommer närmare 500 jobb till hos underentreprenörer och bemanningsbolag som NCC väntas anlita i projekten.

– Byggbranschen har en avgörande roll när det kommer till regionens fortsatta tillväxt. Det handlar om alltifrån infrastruktur till kontor, skolor, sjukhus och bostäder, säger Tomas Carlsson.

Några av NCC:s pågående och kommande projekt i Västra Götaland; bostadshus i Mölndal, deltapp Västlänken Centralen, deletapp Västlänken Korsvägen, Drottning Silvias Barnsjukhus, Humanistiska fakulteten, Frihamnen, trafikplats Tingstad, utbyggnaden av Landvetters flygplats, badhus i Varberg och Lisebergs nya vattenpark och hotell




Källa: NCC